Türkmen köyüne saldırı: Ölü ve yaralılar var

Rejim güçlerinin Türkmen Dağındaki Avanlı köyü ve çevresine ağır silahlarla saldırması sonucu 2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

GİRİŞ 20.07.2015 03:09 GÜNCELLEME 20.07.2015 15:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 Suriye'de Esed'e bağlı birliklerin ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Lazkiye kırsalındaki Türkmen Dağında yer alan (Cebel Et-Türkmen) Avanlı köyü ve çevresine ağır silahlarla düzenlediği saldırıda 2 kişinin öldüğü 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Suriye Türkleri Derneği yetkililerinden edinilen bilgiye göre, rejim güçlerinin Lazkiye kırsalının kuzeyinde yer alan Türkmen Dağındaki Avanlı köyü ve çevresine tank, top ve füzelerle saldırdı.

Avanlı köyü ve çevresinde Türkmen birliklerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden yetkililer, rejim güçlerinin saldırılarında 2 kişinin öldüğünü ve 15 kişinin de yaralandığını söyledi.

Şam yönetimine bağlı güçlerin söz konusu köy ve çevresine ağır silahlarla saldırdığına değinen dernek üyeleri, silah seslerinin Türkiye sınıra yakın köylerinden de rahatça duyulduğunu kaydetti.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi de rejim güçlerinin Lazkiye kırsalındaki Türkmen Dağında bulunan Avanlı köyü ve çevresine saldırdığını doğrularken, köy ve çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığını duyurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • sadık toprak 8 yıl önce Şikayet Et
    keşke suriye, eski suriye olaydı. varsın esad, başta olaydı. değdi mi şimdi, heba olan bunca cana, mala, namusa? söyleyin kardaşlarım, değdi mi?
    Cevapla
  • kartal tibet 8 yıl önce Şikayet Et
    işte budur, yıllar önce esad gidecek sorunlar bitecekti, sorunlar dev gibi oldu, suriye de ikinci ırak, peki bu kargaşa kime yaradı, bunları bir anlasa birileri, bir anlasa, son olarak hani biz Türkmenleri kurtarmak için suriyeye girecektik, ne olduda sınıra yığdığımız o kadar asker hala bekleme modunda, caydırıcılık diyecekler güldürmesin haline
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor