Esed ile YPG arasında ittifak kuruldu

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’de ordu ve YPG arasında ‘gayriresmi ittifak’ kuruldu.

Esed ile YPG arasında ittifak kuruldu
Esed ile YPG arasında ittifak kuruldu
GİRİŞ 21.07.2015 06:36 GÜNCELLEME 21.07.2015 06:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Suriye’de dört yılı deviren iç savaşın farklı aktörleri arasındaki ilişkiler IŞİD tehdidi nedeniyle değişime uğruyor. Suriye’nin kuzeydoğusunda rejim ve Kürt güçlerinin farklı bölgelerini kontrol ettiği Haseke’ye 25 Haziran günü IŞİD taarruz başlatmıştı. Bir aydır devam eden şiddetli saldırılar karşısında Beşar Esed’e bağlı Ordu ile Kürt güçleri ilk kez, IŞİD’e karşı beraber hareket etmeye başladı.

Haseke’nin iki ayrı bölgesindeki ortak mücadeleyi AFP haber ajansına, Geveyran bölgesindeki cephede bulunan bir rejim askeri “Haseke’de yalnız savaşamazdık çünkü IŞİD çok fazla sayıda militanla saldırdı” sözleriyle anlattı.
 
‘YPG’ye silah veriyoruz’  
 

Geveyran’daki birlikleri denetlediği sırada AFP’ye açıklama yapan üst düzey bir ordu komutanı, “IŞİD’i Geveyran’dan çıkardık. Sadece çok az kaldı. Kürtler, onlara verdiğimiz silahlar olmasaydı IŞİD militanlarının etrafını saramazdı” dedi. Kürt güçleri Suriye ordusundan silah aldıkları iddiasını reddetse de AFP muhabiri ordunun kullandığı Rus yapımı silahların aynısını YPG savaşçılarında da gördüğünü teyit etti. Muhabirin aktardığına göre, YPG’nin üs olarak kullandığı okulun ilk katında; kadın birliği YPJ’nin üyeleri, tüfeklerindeki dürbünlerle IŞİD mevzilerine doğru ilerleyen rejim güçlerini izliyordu.

Bir YPG yetkilisi ise ABD liderliğindeki koalisyon güçleriyle rejim ordusu arasında bir Kürt aracı üzerinden koordinasyon sağlandığını öne sürdü.

YORUMLAR 8
  • sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    YPG ile ESED Zaten Yan yanaydı YPG de eset te Müslümanların ölmesini istiyor
    Cevapla
  • nezir 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye devleti biz kürt halkına erdoğanla bütün meşru isteklerimizi verdi yıllardır laik kemalist politikalar hem müslümanlarada zulmetti hiçbir ehli sünni müslüman müslüman askere polise karşi silaha sarılmadı ama bu gavur pkk mazlum kürt halkını korkunç birşekilde kullanıyor pkknın derdi türkiyeveislam aponun selonunve diğer adamlarıin birkere biz müslümanız allaha ve kitabina ahirete inaniyoruz lailahe illallah muhammedurresulullah dediklerini duyanınız oldumu alla aşkına müslüman kürtler bu adamların arkasından nasıl gider yarın ahirette allah bizi ne apoya nede kemal amcaya göre değil efendimize sav me göre hesabaçekileceğiz laikliğe göre değil kurana göre hesabımız görülecekk
    Cevapla
  • FAHRİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Her taşın altında ABD var olduğunu gösteriyor.
    Cevapla
  • Ahmed 8 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir
    Cevapla
  • Srvt 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya karşı savaşan bir grup gördük çok şanslı bir zamanda yasiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...