İki kentte DAEŞ'e ağır darbe

Enbar ve Ninova'da DAEŞ hedeflerine yönelik saldırılarda 47 militan öldürüldü

İki kentte DAEŞ'e ağır darbe
İki kentte DAEŞ'e ağır darbe
GİRİŞ 23.07.2015 15:54 GÜNCELLEME 23.07.2015 15:54

Irak'ın Enbar ve Ninova kentlerinde ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ve Peşmerge'ye ait uçakların düzenlediği bombardımanda 47 DAEŞ militanının öldürülğü bildirildi.

AA muhabirine konuşan Enbar Operasyonlar Komutanlığı'ndan Albay Velid ed-Dıleymi, koalisyon güçlerine ait uçakların Enbar Üniversitesi ve Et-Temim bölgesinde terör örgütü DAEŞ karargahlarına düzenlediği bombardımanda 27 militanın öldüğünü, 3 aracın da da imha edildiğini söyledi.

Ninova'da Peşmerge güçlerinin, Sincar ve El-Hardaniye ilçelerindeki DAEŞ hedeflerine yönelik bombardımanında ise yaklaşık 20 militanın hayatını kaybettiği, saldırıda 6 zırhlı aracın da kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkler 800 milyar doların peşinde! Erdoğan'dan haber bekliyorlar
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!