İran'dan Türkiye'ye 'operasyon' tepkisi

Türkiye'nin Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyonlarına, Şam rejiminin bölgedeki müttefiki İran'dan tepki geldi.

İran'dan Türkiye'ye 'operasyon' tepkisi
İran'dan Türkiye'ye 'operasyon' tepkisi
GİRİŞ 26.07.2015 11:11 GÜNCELLEME 27.07.2015 09:16
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'e karşı düzenlediği operasyonlarla ilgili İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın sorusunu yanıtlayan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, "Teröre karşı etkin bir mücadele için devletlerin çok boyutlu işbirliği yapması gerekiyor. Ancak bu, aynı zamanda ülkelerin milli egemenliğine saygı gösterilerek uluslararası hukukun temel ilkelerine uygun olarak yapılmalı" diye konuştu.

Afham, "Devletlerin milli egemenliğini zayıflatacak her türlü eylem, şüphesiz terör gruplarını vahşi cinayetlerini ilerletmek için cesaretlendirecek" dedi.

İran'ın terörle mücadele için uluslararası işbirliği yapılmasını olumlu karşıladığını kaydeden İranlı sözcü, "Terör gruplarına karşı her türlü eylem, terör kurbanı olan ülkelerle koordineli şekilde yapılmalı" dedi.

YORUMLAR 90
  • alüüüü 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sakagibiya =) insanliktan gaygidan bahsedene bak sureyede ölen insanlarin yaninda olman gerekirken sen esatin yanindasinnnn suan pkk kiyi bile kinamiyosun kinamiyosan senin parman var demektir arkidiss seninde tuzun kuru sabrimizi tasirma irannn
    Cevapla
  • süzer başaran 8 yıl önce Şikayet Et
    İran en güçlü müslüman devletidir.Silahlarının çoğunu da kendisi üretiyor.Mehdi as ordularına da ortam hazırlıyor.Ama tabi şuan hangi aşamada bilinmez.İlerdeki 100 yıl içinde hız kazanacaktır.Zaten alimlere göre mehdi as gelmesine 260 sene falan var (ort tahmin edilen)
    Cevapla
  • isimsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    İran her zamanki gibi yamyamlardan yana. esed ile aynı kafada bu mel'unlar
    Cevapla
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    israilden bile daha fazla fitne çıkarıyor küçük şeytan
    Cevapla
  • kamil 8 yıl önce Şikayet Et
    oran buran oynamasın iran senide indirirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde