IŞİD Haseke'den çıkarıldı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye rejimi ile YPG güçlerinin IŞİD’i Suriye’nin Haseke kentinden çıkardığını söyledi.

IŞİD Haseke'den çıkarıldı
IŞİD Haseke'den çıkarıldı
GİRİŞ 29.07.2015 12:15 GÜNCELLEME 29.07.2015 12:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı güçler Suriye'nin doğusundaki Haseke'nin merkezinden tamamen çıkarıldı. Şehrin güney kırsalında ise çatışmalar sürüyor.

IŞİD, denetimi rejim ordusu ile PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin arasında bölüştürülen Haseke kentinde bazı bölgeleri bir ay önce ele geçirmişti.
Gözlemevi'ne göre, IŞİD’in Haziran’da Haseke’ye yönelik saldırısından bu yana IŞİD, rejim ordusu ve rejim yanlısı birçok savaşçı öldü.

IŞİD’in 25 Haziran’da başlattığı taarruzda kentin güneyinde rejime ait mevzilere saldırmıştı. Ancak kentin kuzey kısımlarını kontrol eden YPG güçleri, rejim güçlerine saldırmayan ABD öncülüğündeki koalisyonun hava desteğini de arkasına alarak, IŞİD’e, rejime yakın bölgelerde saldırmaya başlamıştı.

YPG, IŞİD’e karşı savaşta rejim güçleri ile koordinasyon yürütmediğini savunuyor. Geçen hafta YPG şehrin neredeyse tamamının kontrolünü ele aldıklarını açıklamış, Suriye devlet medyası ise şehirde rejim güçlerinin etkin olduğunu söylemişti.

YORUMLAR 2
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    işidle esad rejimi savaşmıyor birbirlerini destekliyor diye haber yapılıyordu. Neymiş demek ki. İşid esad la da savaşıyormuş
    Cevapla
  • cihad 8 yıl önce Şikayet Et
    görünüşe aldanma ilizyon yapıyorlar eset işid aynı peki neden muhalifleri vuruyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...