Fransa'dan İsrail'e tepki

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'te yeni konut inşa etme kararından endişe duyduklarını açıkladı.

Fransa'dan İsrail'e tepki
Fransa'dan İsrail'e tepki
GİRİŞ 30.07.2015 16:16 GÜNCELLEME 31.07.2015 11:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, koloni kurmanın uluslararası hukuk kapsamında yasa dışı olduğu vurgulandı. Açıklamada, İsrailli yetkililere bir an önce kolonileşmeye son vermeleri çağrısı yapıldı.

İsrail Yüksek Mahkemesi'nin, Batı Şeria'daki Beit El adlı Yahudi yerleşim yerindeki iki binanın yıkılması kararının ardından İsrail hükümeti, dün Batı Şeria'daki Beit El yerleşim biriminde 300 konut inşasına onay vermişti. İsrail hükümeti, ayrıca Doğu Kudüs'te 500 yeni konut inşa edilmesine ilişkin planlama yapılması kararı da almıştı.

İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimcinin bulunduğu belirtiliyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklananın üzerinde olduğunu ifade ediyor. Uluslararası hukuka göre bu Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında sürtüşmelere neden oluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da inşa edilen Yahudi yerleşim birimlerine Yahudi olmayanların girişi ise yasak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Fransa 8 yıl önce Şikayet Et
    Fransa dikkat et.israile kafa tutma.ulkende teror olayi yasaniverir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler