Nusra Cephesi muhaliflere saldırdı

Suriye'de Nusra Cephesi, Eğit-Donat programında yer alan 30. Tümen'e saldırdı, 20 muhalif öldü, 18'i yaralandı.

Nusra Cephesi muhaliflere saldırdı
Nusra Cephesi muhaliflere saldırdı
GİRİŞ 31.07.2015 14:25 GÜNCELLEME 31.07.2015 15:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Nusra Cephesi bu sabah saatlerinde Eğit-Donat birliği içerisinde yer alan ve aralarında Türkmenlerin de bulunduğu yedi ılımlı muhalif grubun bir araya gelerek oluşturduğu 30. Tümen'in karargahına saldırdı. Halep’e bağlı Azez ilçesinin Malikiye köyünde bulunan karargaha önce havan toplarıyla saldıran Nusra Cephesi daha sonra karargahın çevresini kuşattı. Yaşanan çatışmada 30. Tümen’den 20 asker öldü, 18 asker de yaralandı.

Saldırıdan hemen sonra ABD koalisyonu uçakları, hem 30. Tümen'e saldıran Nusra Cephesi üyelerini hem de bölgedeki Nusra Cephesi karargahlarına yönelik yoğun hava bombardımanı düzenledi. Hava operasyonlarında Nusra Cephesi'nin en az 20 üyesi öldü, çok sayıda yaralı var. Hava bombardımanında Nusra Cephesi'nin karargah olarak kullandığı birçok hedef de tahrip edildi.

Nusra Cephesi, dün de Eğit-Donat programına katılan Suriyeli Türkmen komutan Nedim Hasan ve ona bağlı 21 muhalif savaşçıyı kaçırmıştı. Kaçırılanlar halen Nusra Cephesi'nin elinde bulunuyor. 

30. Tümen ile Nusra Cephesi arasında daha önce herhangi bir çatışma yaşanmamıştı.
ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyon uçakları IŞİD ile birlikte Halep ve İdlib'de bulunan Nusra Cephesi karargâhlarını düzenli olarak bombalıyor. Nusra Cephesi, El Kaide'nin Suriye kolu olarak savaşıyor ve ABD ile birlikte Turkiye'nin de terör listesinde yer alıyor.

YORUMLAR 6
  • muhammed yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    demek bir bit eniği vardı eğit donatçılarda ki; amerika'da nusra'yı vurmuş
    Cevapla
  • Ahmed 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da suan maille Devletleri gibi zaten gören gözle görmeyen göz arasında çok fark var!
    Cevapla
  • selahaddin erdem 8 yıl önce Şikayet Et
    demek ki işbirlikçiler sevilmezmiş .
    Cevapla
  • osmanlıserdarı 8 yıl önce Şikayet Et
    1000 yıldır birbirine düşman avrupa devletleri birleşip avrupa birliğini kurdular düne kadar birbirnin oluk gibi kanını dökenler(1939-1945)şimdi birlik oldular biz bölüne bölüne mahalle devletleri kuracaz artık neredeyse yazık yahu yazık
    Cevapla
  • varol 8 yıl önce Şikayet Et
    evet evet eğit silah ver gitsin suriyede köy basınlar çocukları oldürsünler. sanırım buna göz yummayacaklar
    Cevapla
  • ali veli 8 yıl önce Şikayet Et
    senin gibilerin ne olduğunu çok iyi biliriz. dhkp-c,gazi mahallesi, cumhuriyet-sözcü gazetesi, gezi olayları vs. tüm bunların altında yatan mezhepçilik hareketinizin de farkındayız. Türkiye yi suriye ye çevirmek için ne denemeler yaptınız. gazi ve gezi olayları gibi kalkışmalarınızda ölen militanlarınızın cenazeleri nereden kalktı buna bakınca, iç karışıklıkların tümünün organizatörü de alenen ortaya çıkıyor zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı