Yakılan Filistinli bebek defnedildi

İsrailli sivil işgalcilerin evini ateşe vermesi sonucu hayatını kaybeden Filistinli bebek toprağa verildi

Yakılan Filistinli bebek defnedildi
Yakılan Filistinli bebek defnedildi
GİRİŞ 31.07.2015 17:29 GÜNCELLEME 31.07.2015 17:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yahudi yerleşimcilerin, Nablus’ta Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu hayatını kaybeden bebeğin cenazesi, binlerce Filistinlinin katıldığı cenaze merasimiyle, saldırının düzenlendiği Nablus'un Duma beldesinde toprağa verildi.  

Cenaze merasimine Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın yanı sıra çeşitli Filistinli grupların liderleri de katıldı. Filistinli bebeğin naaşı el-Belde Camii'nden alınarak kabristana taşındı. Gergin ve öfkeli bir atmosferin hakim olduğu gözlemlenen cenaze merasiminde, suçluların cezalandırılması yönünde sloganlar atıldı.  

Hamdallah, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Filistin halkının İsrail'in işlediği cinayetlerden kurtarılması için tüm dünyanın harekete geçmesi gerektiğine işaret ederek, "Evinde uyuyan masum bebeğe merhamet edilmedi. İsrail savaş uçaklarının düzenlediği saldırılar sonucu uyurken can veren masum çocuklara merhamet edilmedi. Uluslararası toplum bu masum bebeğin ne suçu olduğunu söylemeli" dedi. 

Bu tür saldırıların kendilerini yıldıramayacağını vurgulayan Hamdallah, "48 yıldır devam eden işgale artık dur diyoruz ve bu işgalin sona ermesini istiyoruz. Filistinlilere yönelik suçları uluslararası platformlara taşıyacağız" diye konuştu.

Hamdallah, geçen sene Gazze'de binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini, Batı Şeria'da ise neredeyse her gün yeni bir suç ve ihlale, can kayıplarına tanık olduklarını belirterek, "İsrail hapishanelerinde yaklaşık 6 bin Filistinli bulunuyor. Haklı olan biziz ve tüm bu suçlar karşısında sesimizi yükseltmek hakkımız" ifadelerini kullandı.

Yahudi yerleşimcilerin 2004'ten bu yana Filistinlilere yönelik 11 bin ihlal olayıyla bağlantısı olduğunu dile getiren Hamdallah, "Filistin yönetimi, Filistin halkının toprakları üzerindeki varlığını teyit etmek için Yahudi yerleşimciler tarafından yıkılan, yakılan her ev, mescit veya kiliseyi yeniden imar edecek" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Israil cocuk katili!!!
    Cevapla
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    israil ile yapılacak olan savaşımız başlasın artık yahudi öldürmek için sabırsızlanıyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi