Esed orayı muhaliflerden geri aldı

Suriye rejimine bağlı birlikler, Sehl Gaba'nın kontrolünü yeniden ele geçirdi

Esed orayı muhaliflerden geri aldı
Esed orayı muhaliflerden geri aldı
GİRİŞ 02.08.2015 17:31 GÜNCELLEME 03.08.2015 09:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muhaliflerin çatı yapılanması Fetih Ordusu'nun komutanlarından Ebu Ahmed Resten AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçleri tarafından yapılan yoğun hava saldırılarının ardından birliklerinin, Tel Ağvar, Zeyzun Termal İstasyonu ve Ez-Ziyadiyye beldesinden çekildiğini belirtti.

Resten, söz konusu bölgelere rejim güçleri tarafından yaklaşık 170 hava saldırısı düzenlendiğini, saldırılarda kendi saflarından 15 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti.

- ÖSO Hama'da ilerliyor

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Hama'nın kırsal kesimlerinde yer alan rejim kontrolündeki El-Hammamiyyat, Ez-Zelakıyyat, Latmin ve El-Messasene bölgelerine ilerlediği belirtildi.

Fetih Ordusu bünyesindeki gruplardan Halep'in Fethi Ordusu'nun saha komutanlarından Ahmed Ulvan, İdlib'in kuzeybatı kesimlerinde rejim güçlerinin tasfiye edildiğini ve birliklerin bir kısmının Lazkiye, diğer kısmının ise Sehl Gaba bölgesine yöneldiğini söylemişti.

Mart ve nisan aylarındaki çatışmaların ardından İdlib kent merkezi, Cisr eş-Şuğur ve Eriha ilçelerinin denetimini ele geçiren Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, son dönemde Lazkiye ve Hama kırsalına yönelmişti.

YORUMLAR 1
  • Siz 8 yıl önce Şikayet Et
    Derhal geriye alacagiz öso ile türkmen birliklerine destek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi