Yahudi yerleşimcilere idari tutuklama yolu açıldı

İsrail kabinesi, Filistinliler için kullanılan "idari tutuklama" yönteminin Yahudi yerleşimcilere de uygulanmasını onayladı.

Yahudi yerleşimcilere idari tutuklama yolu açıldı
Yahudi yerleşimcilere idari tutuklama yolu açıldı
GİRİŞ 02.08.2015 22:42 GÜNCELLEME 02.08.2015 22:42

İsrail kabinesi, Filistinliler için kullanılan "idari tutuklama" yönteminin Yahudi yerleşimcilere de uygulanmasını onayladı. Filistinliler için kullanılan "idari tutuklama" yöntemi, Yahudi yerleşimcilere de uygulanacak.

İsral kabinesinden yapılan yazılı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da, Filistinli bir ailenin evini yakarak 18 aylık bir bebeğin ölümüne neden olduğu saldırının her açıdan "bir terör saldırısı" olarak görüldüğü vurgulandı.

"Kabine, suçluların yakalanması ve benzer olayların önlenmesi için güvenlik güçlerine gerekli tüm adımları atması talimatını vermiştir" denilen açıklamada, bu adımlar arasında "idari tutuklama" uygulamasının da bulunduğu kaydedildi.

Yeni komisyon kurulacak

Ayrıca İsrail Güvenlik Kabinesi'nin bakanlıklar bünyesinde bir komisyon kurmaya karar verdiği belirtildi. Savunma Bakanı'nın başkanlık edeceği söz konusu komisyonda Adalet Bakanı ile Kamu Güvenliği Bakanı'nın da bulunacağı, komisyonun hükümet ve kabineye bu tür saldırılara karşı ne tür ek önlemler alması gerektiği yönünde teklifler sunacağı vurgulandı.

Yahudi yerleşimcilerin önceki gün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde, Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne ve babası ağır yaralanmıştı. Saldırı, Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açmıştı.

"İdari tutuklama" uygulaması nedir?

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor. Filistinli aileler sık sık gösteri düzenleyerek, uluslararası toplum ve kuruluşlardan bu konuda yardım talep ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı