Kaddafi’yi Amal savunacak

Hakkında idam kararı verilen Libya'nın devrik liderinin oğlu Seyfülislam Kaddafi'yi, ünlü avukat Amal Clooney savunacak.

Kaddafi’yi Amal savunacak
Kaddafi’yi Amal savunacak
GİRİŞ 03.08.2015 10:59 GÜNCELLEME 03.08.2015 11:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD’li ünlü oyuncu George Clooney ile evlenerek uluslararası üne kavuşan avukat Amal Clooney’in çalıştığı hukuk bürosu, devrik Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam'ı idamdan kurtarmaya çalışıyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan konuyla ilgili haberde Amal Clooney ve meslektaşı Jon Jones ile Seyfülislam Kaddafi ile eski istihbarat başkanı Abdullah al-Senussi’yi idamdan kurtarmak için savunma hazırlıyor.

Clooney ve meslektaşları idam cezasına çarptırılan iki sanığın da “usullere uygun bir şekilde yargılanmadığını ve Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde bir kez daha hâkim karşısına çıkması gerektiğini” söylüyor.

Lahey’deki mahkeme hiçbir suçluya idam cezası vermiyor. Seyfülislam Kaddafi ve eski istihbarat şefi Senussi, geçen hafta Trablus’taki davada Libya halkına karşı insanlık suçu işledikleri gerekçesiyle idam cezasına çarptırılmıştı.

Oğul Kaddafi’yi Amal savunacak

Amal Clooney, daha önce İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek’in “Ermeni soykırımı uluslararası yalandır” sözleri nedeniyle İsviçre’de mahkûm edilmesinin ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde yansıyan davada Ermeni tarafının avukatlığını üstlenen ekipte yer almıştı. 

YORUMLAR 1
  • virdis 8 yıl önce Şikayet Et
    keşke biz savunsak,, hazır materyal,,, getirin ülkemize besleyin, büyütün ve salın Libya liderliğine,,,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde