IŞİD şimdi de orada görüntülendi

IŞİD destekçisi sosyal medya hesabı, ‘Veziristan’daki Beytullah Mesud Kervanı, İslam Devleti Horasan Vilayeti’ne biat etti’ dedi.

IŞİD şimdi de orada görüntülendi
IŞİD şimdi de orada görüntülendi
GİRİŞ 04.08.2015 10:02 GÜNCELLEME 04.08.2015 11:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

IŞİD, Afganistan ve Pakistan’da varlık gösterse de CIA, fotoğrafın sosyal medya hesabında iddia edildiği gibi Veziristan’da çekildiğini henüz doğrulayamadığını söyledi.

IŞİD destekçisi sosyal medya hesabı, ‘Veziristan’daki Beytullah Mesud Kervanı, İslam Devleti Horasan Vilayeti’ne biat etti’ dedi.

Veziristan, Taliban ve El Kaide’nin Afganistan savaşı boyunca eğitim kamplarının yer aldığı ve Afganistan’daki NATO birliklerini hedef almak için düzenleyeceği saldırılarda bir geçiş koridoru olarak kullandığı bölge olarak biliniyor.

Hekimullah Mesud’un ABD casus uçak saldırısında öldürülmesinin ardından liderlik için başlatılan kabile kavgalarında Tahrik-i Taliban Pakistan’dan kopmalar olmuş ve ayrılan bazı aktörler, IŞİD’e katılmıştı.

ışid veziristan 2

Güney yada kuzey Vezristan olduğu yönünde ayrıntıya değinilmeyen fotoğraflarda bölgenin geniş dağlık alan olduğu gözleniyor.

IŞİD’in Veziristan’da kampının bulunması örgütün savaş halinde olduğu Taliban ve El Kaide’nin en önemli ‘arka bahçesin’de yeni bir savaşın habercisi olarak değerlendiriliyor.

Veziristan, El Kaide lider kadrosunun ABD casus uçakları tarafından vurularak öldürüldüğü bölge. Suriye savaşının başlaması ile savaşçıların bölgeyi boşalttığı ve Pakistan Ordusunun da geçtiğimiz yıldan bu yana Zarb-i Azb Operasyonlarını sürdürdüğü biliniyor.

Gözlemciler, IŞİD’in Veziristan’da varlık göstermesi durumunda sınırdan Afganistan’a geçerek ABD’ye saldırmak isteyen Taliban ve El Kaide güçlerinin IŞİD engelini geçmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Tahrik-i Taliban Pakistan’dan ayrılarak IŞİD’e katılan Mesud ailesinin bir kolu, bölgeyi kabile olarak kontrol altında tutuyor.

YORUMLAR 3
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    laik tc de yaşayacağıma bu adamlar daha evla.
    Cevapla
  • Siz 8 yıl önce Şikayet Et
    ISINIZ BITMISTIR ISID siyonizm oyunu hilafet osmanli dadir isid hilafet veyahut harici vahhabi zihniyeti ile islam devleti kuramaz
    Cevapla
  • ALAADDİN 8 yıl önce Şikayet Et
    sorsan VAHHABİ NE DEMEK ONU BİLE BİLMEZSİN İNGİLİZ OYUNU DER GEÇERSİN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!