YPG ile ABD arasındaki işbirliği görüntülendi

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG ile ABD arasında sahada yürütülen işbirliği ayrıntılı biçimde gözler önüne serildi.

YPG ile ABD arasındaki işbirliği görüntülendi
YPG ile ABD arasındaki işbirliği görüntülendi
GİRİŞ 11.08.2015 08:22 GÜNCELLEME 11.08.2015 08:32
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Haseke bölgesinden bildiren New York Times gazetesi muhabiri Rukmini Callimachi imzasıyla yayımlanan haberde, YPG militanlarının tablet bilgisayarda Google Earth kullanarak, bölgede savaştıkları IŞİD militanlarının yerlerini işaretleyip, ABD'li yetkililere gönderdiklerini aktardı.

YPG SARI, IŞİD KIRMIZI

Terk edilmiş apartmanlar ve harabeye dönmüş villaların bulunduğu bölgede çatışan YPG'lilerinin bulunduğu yerleri sarı, IŞİD militanlarının saklandığı mevzileri ise kırmızı nokta ile işaretleyen 36 yaşındaki Talal Raman'ın yüzlerce mil uzaklıktaki ABD askeri operasyon odasındaki kullanıcıya şöyle yazdığı belirtildi:

"Silah arkadaşlarımız, düşmanın size gönderdiğim GPS (Küresel Konumlama Sistemi) adresinde hareket ettiğini görebiliyor."

Böylece, telsiz aracılığıyla konuştukları YPG militanlarından aldıkları GPS koordinatlarını ABD'li yetkililere ileten Raman, Amerikan savaş uçaklarının harekete geçmesini bekliyor.

Ardından YPG'lilerin verdiği koordinat vuruluyor ve koalisyon güçlerinin komuta odasından acilen "Lütfen arkadaşlarımızın iyi olduğunu teyit edin" mesajı geçiliyor.

SALDIRILARDAN ÖNCE GERİ SAYIM

Her saldırıdan önce "3 dakika", "1 dakika" ve "30 saniye" diye geri sayım yapılarak, YPG militanlarının bulundukları bölgelerden ayrılmamaları sağlanıyor ve ardından hedef vuruluyor.

YORUMLAR 11
  • MURAT 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD den OSMANLI ADALETİ BEKLEMEYİN. Adamlar kendi insanına bile acımıyor. Adil davranmıyor. Tamamen çıkar ülkesi. Çinlilerin meşur bir sözü var. HIRSIZ AVRUPA KALLEŞ AMERİKA
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    abd nin kendi menfaatleri için satamıyacağı hiç bir dostu yoktur. amerikayı düşman bellemeyen hangi milletin mensubu olursa olsun vatanını sevmiş olamaz.
    Cevapla
  • adil 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD kesinlikle Türkiyenin dostu ve müttefiki değildir. Amerika bir şeytandır
    Cevapla
  • Gaddar herif 8 yıl önce Şikayet Et
    simdi bunlar pyd ye kurs veriyorlar, silah veriyorlar.. Onlarda ogrendiklerini pkk ya onlarda DHKP ye ogretiyor. Sonu gelirmi bu teror sarmalinin?
    Cevapla
  • Türksever 8 yıl önce Şikayet Et
    YPG ile IŞİD bırakın birbirlerini vurup kırsınlar, her ikisi de terör örgütü, her ikisi de boş kalınca ülkemize saldırıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı