Sisi tartışılan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Sisi, tartışmalara neden olan yeni terörle mücadele yasa tasarısını onaylad

Sisi tartışılan yasayı onayladı
Sisi tartışılan yasayı onayladı
GİRİŞ 17.08.2015 10:52 GÜNCELLEME 17.08.2015 10:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Mısır'da, tartışmalara neden olan yeni terörle mücadele yasa tasarısının, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından onaylandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf, yaptığı basın açıklamasında, Sisi'nin yeni terörle mücadele yasa tasarısını onayladığını belirtti.

Başsavcı Hişam Berekat'a yönelik suikastın ardından hızla son şekli verilen yasa tasarısı, 2 Temmuz'da Mısır Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmıştı. Kurul, tasarı kapsamında "Kanun çerçevesinde adaleti tesis etmek ve terörün finans kaynaklarını kurutmak için terör eylemlerinin faillerini caydıracak diplomatik ve yasal adımlar atılacağı"nı savunmuştu. Mısır Başsavcısı Berekat, haziran ayında, konvoyunu hedef alan bombalı saldırının ardından yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Söz konusu yasa, hazırlık aşamasında terörle mücadele adı altında, cumhurbaşkanı ile güvenlik güçlerine verilen yetkilerin genişletilmesinin yanı sıra basın özgürlüğüne yönelik ciddi tehlike oluşturduğu gerekçesiyle eleştirilmişti.

YORUMLAR 1
  • balba 8 yıl önce Şikayet Et
    aynı yasa biz de demokrasinin geliştirilmesi ayağıyla manşetlere çekilip desteklenmişti, mısır yapınca eleştiriliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak