"PYD Arap gençleri askere almaya çalışıyor"

Suriye'deki muhalif Ebu İsa'nın eski komutanlarından Muhammed Hassun, PYD'nin Arap gençleri askere almaya çalıştığını söyledi.

"PYD Arap gençleri askere almaya çalışıyor"
"PYD Arap gençleri askere almaya çalışıyor"
GİRİŞ 18.08.2015 15:04 GÜNCELLEME 18.08.2015 15:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hassun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü DAEŞ'e karşı savaştıklarını ancak bağlı olduğu grubun PYD'ye yardım ettiğini öğrenince birçok arkadaşıyla bölgeden ayrıldıklarını belirtti.

PYD'nin söylemleriyle eylemlerinin çok farklı olduğunu vurgulayan Hassun, "Uyguladıkları tehcir politikaları nedeniyle Tel Abyad'daki Arap ve Türkmenlerin neredeyse tamamı göç etmek zorunda kaldı" dedi.

Hassun, PYD saflarında yer almak istemediği için ailesiyle Türkiye'ye sığındığını dile getirdi.

PYD'nin Tel Abyad ilçesinde yaşayan Arapları askere almak istediğini bu nedenle de Suriyeli gençlerin Türkiye'ye kaçtığını söyledi.

"KENDİLERİ DIŞINDAKİLERE DAEŞ'Lİ DİYORLAR"

PYD'nin, Tel Abyad'daki birçok köyü, DAEŞ'e yardım etmekle suçladığını anlatan Hassun, şöyle konuştu:

"Bize de Arap ve Türkmen köylerini boşaltmamızı söylediler. Aksi takdirde köyleri bombalayarak tahliyelerin sağlamamızı istediler. Onlar, kendileri dışındaki herkesi DAEŞ olarak tanımlanıyor. Halbuki böyle bir durum yok. Çatışmada yaralandıktan sonra beni hastaneye götürdüler. Tedavim sırasında bana ve arkadaşlarıma para ve silah teklif ettiler. Arkadaşlarımla istişare ettik ve tekliflerini kabul etmedik."

''ARAP GENÇLERİ ALMAYA ÇALIŞIYOR''

Hassun, Tel Abyad'daki gelişmelerin çok iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin masum Suriye halkına baştan beri kucak açtığını anlatan Hassun, "PYD çok farklı bir tutum sergiliyor. PYD bölgedeki Arap gençleri askere almaya çalışıyor. Bunların saflarına katılmak istemeyenlerin çoğu ise Türkiye'ye sığındı. Rasulayn kentinde birçok Arap genç, para karşılığında veya korktukları için 6 aylığına askere alındı. Başlarında bir PYD'li bulunan Arap gençler çatışma bölgelerine götürülmüyor, genelde ilçenin güvenliği için çalışıyor" diye konuştu.

Tel Abyad'daki halkın yüzde 90'ının PYD'nin tehcir politikası nedeniyle mecburen evlerinden ayrıldığını aktaran Hassun, terk edilen ev ve iş yerlerine ise el konulduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR 10
  • Hakan Utku 8 yıl önce Şikayet Et
    adamlar çalışıyor, biz ne yapıyoruz
    Cevapla
  • atakurt 8 yıl önce Şikayet Et
    askere almak nedir lan terörist bir örgüt askeri bir kuruluş gibi nasıl gösterilebilir. siz istesenizde istemesenizde terörist bir örgütsünüz arap gençleride bu oyunun içine girmeyecektir Allah'ın izniyle.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım vatan hainlerine fırsat verme askerlerimizi polislerimizi koru.kötüye fırsat vermevatanımızı milletimiziher türlü kötülüklerden koru.düşmanlarımızı kahreyle YARABBİİİİ........
    Cevapla
  • hayrünnisa 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Kürt Arap Laz Çerkez... hepsini askere almıyor mu? ne var bunda?
    Cevapla
  • batmanli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence senin adin serrunnisa. Çok merakliysan sen git o sosyalist dinsizlere katil. Cehennemde yer çok babaniz Marx a staline kavusursunuz.
    Cevapla
  • Turkhard 8 yıl önce Şikayet Et
    La ne yapacaksınız arapları turkiye de kobene kobane diye yırtınan bir dunya mal var onları alın :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum