İran'dan Türkiye’ye karşı çok sinsi politika

ABD ile vardığı nükleer anlaşmayla bir “özgüven patlaması” yaşayan İran, Türkiye’ye karşı çok sinsi bir politika izliyor.

İran'dan Türkiye’ye karşı çok sinsi politika
İran'dan Türkiye’ye karşı çok sinsi politika
GİRİŞ 25.08.2015 08:34 GÜNCELLEME 25.08.2015 08:57
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Bugüne dek Türkiye’ye karşı söylemlerinde ketum olan İran, ABD ve Batı ülkeleriyle vardığı nükleer anlaşmadan cesaretle bölgesel yayılmacı politikasını açıktan yürütmeye başladı.

Washıngton’ın konjonktürel desteğini arkasına alan “Molla rejimi”, tehditkar tutumunu artık gizleme gereği duymuyor. Türkiye’ye karşı Suriye’nin kuzeyindeki Kürt oluşumunu ve terör örgütü PKK’yı desteklerken, Kuzey Irak’taki Türk etkisini kırmak için de anti-Barzani’ci akımı körüklüyor. İran rejiminin bu tutumu 23 Ağustos’ta, İran resmi haber ajansı İRNA’da yayımlanan bir analizde somutlaştı. 

TEK BÖLGESEL LİDER İRAN'MIŞ 

Analize göre Ortadoğu’da tek bir lider ülke var, o da İran. İddiaya göre Türkiye Suudilerin bile desteğini alamayacak çünkü Suudiler Yemen ile meşgul. Analize bakılırsa, İran’a göre Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’la beraber İran’a rakip olmaya çalışıyor ama bu boş bir çaba. İddiaya göre Erdoğan’ın erken seçim çağrısı hiçbir işe yaramayacak ve Erdoğan başkan olamayacak. Kürtlere karşı Kürt olmayan milliyetçiler bile ona destek vermeyecek. Sonuçta Türkiye, Suriye’de de hükümeti deviremeyecek ve asla Ortadoğu’da önemli bir rol oynayamayacak! 

SURUÇ VE İNCİRLİK İFTİRASI

İran resmi haber ajansı İRNA'daki analizde Rusya ile anlaşan İran’ın Suriye sorununa barışçı bir çözüm önerdiği ama devam eden çatışmaların buna engel olduğu iddia edildi. Dahası İran, Suruç saldırısını DAEŞ’in yaptığı iddiasının da yalan olduğunu öne sürdü. Tahran, Ankara’nın bu saldırıyı Suriye’nin içişlerine karışmak için bizzat kendisinin düzenlediği iftirasını attı. İran, Ankara'nın İncirlik üssü'nü DAEŞ'le değil PKK ile mücadele için açtığı iddiasında da bulundu..

KANDİL'E BAYRAK DİKTİ

İran İçişleri Bakanı Abdulrıza Rahmani Fazli, asker kıyafeti giyerek İran-Irak sınırında yer alan Kandil dağlarına çıktı. Bakan PKK'nın ana üs olarak kullandığı dağdaki fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 72
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar birbirlerini düşman görsün, birbirlerini öldürsün, kafirler rahat etsin.
    Cevapla
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar birbirlerini düşman görsün, birbirlerini öldürsün, kafirler rahat etsin.
    Cevapla
  • dirhem 8 yıl önce Şikayet Et
    iranın eski dini zerdüştlüğü hortlatan Allah düşmanlarına yardım eden İranı Allah bildiği gibi yapsın. iran ırkçı fars cumhuriyeti
    Cevapla
  • derviş 8 yıl önce Şikayet Et
    Söylediklerin çoğu şey doğru adamlar 3 ayda PKK yı bitirdi biz 30 yıldır bitiremedikdemekki İran bizden çok daha iyi yönetiliyor.
    Cevapla
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    İran ın içinde bu kadar HAİNİ dışardada bu kadar DÜŞMANI yok ondan dolayı OLMASIN
    Cevapla
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    İran ın içinde bu kadar haini dışardada bu kadar düşmanı yok ondan dolayı OLMASIN
    Cevapla
  • nihavend_25 8 yıl önce Şikayet Et
    yada iranın daha az düşmanı var...
    Cevapla
  • m acar 8 yıl önce Şikayet Et
    iran osmanlıdan beri başa bela sinsi hiç güvenilmeyecek bir ülkedir yavuzdan kalma kuyruk acıları vardır kesinlikle işbirliği yapılmamalıdır.her zaman arkanda tehlikeli bir düşmandır.hain bir millettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor