İran'dan Türkiye oyunu!

İran'da devlet destekli medya kuruluşlarında uzun zamandır Türkiye'nin Ortadoğu politikasına ilişkin asılsız haberler yayınlanıyor.

İran'dan Türkiye oyunu!
İran'dan Türkiye oyunu!
GİRİŞ 26.08.2015 08:19 GÜNCELLEME 26.08.2015 08:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran yönetiminin izni ve bilgisi dahilinde olduğu ileri sürülen yayınlarda, bölgesel kamuoyunda Türk yöneticiler ve Türkiye´nin dış politikasına ilişkin olumsuz bir algı yerleştirilmeye çalışılıyor.
 
 ABD'nin tepkisini çekmişti
 
BM'nin 2010 toplantısında sadece Türkiye Brezilya İran'a yaptırımların kaldırılması yönünde oy verdi.
Türkiye, ambargo nedeniyle gıda ve ilaç alımında bile sıkıntı yaşayan İran'a destek için onurlu bir duruş sergiledi. Döviz yasağı nedeniyle İran'dan alınan gaz, altın karşılığında ödendi. Bu durum, ABD'nin büyük tepkisini çekti. Fakat yine de Türkiye geri adım atmadı.
 
Hâlâ çok sabırlıyız

 
BATI'YLA mutabakattan sonra İran’ın dilinin sertleştiğine dikkat çeken Ortadoğu uzmanı Arif Keskin’e göre DAEŞ'le etkin mücadele kararı ve İncirlik’i üs olarak kullanılması İran’ı tedirgin etti. Bu dönemden sonra Türkiye aleyhine yayınlar arttı. Türkiye bunlara rağmen hala sabırlı davranıyor.
 
Haberlere itibar edilmemeli
 
DEİK Türk-İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser: Geçen hafta İran’a seyahat ettik. Türkiye’ye karşı minnettarlar. Ambargo döneminde dahi Türkiye’nin yanlarında duydukları memnuniyeti ilettiler. Bazı gazete ve ya TV’lerde tek yanlı haberler yapılabiliyor. Bunlara itibar etmemek gerekiyor."
 
Türkiye'nin bu çabaları görülmedi
 
Cumhurbaşkanı Danışmanı Bülent Gedikli, ambargonun kaldırılması için ABD, AB ve BM'ye sürekli talepte bulunduğuna dikkat çekmiş ve "En başından beri İran’a ambargoya karşı çıkmıştık. bugün dünya Türkiye’nin istediği noktaya geldi" demişti.
 
En büyük hayal kırıklığı
 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 2012'de "İran büyük hayal kırıklığı" demiş ve şunları söylemişti: "Nasıl oluyor da sivilleri katleden bu rejime destek veriyor, anlamak mümkün değil. Büyük hayal kırıklığı. Çünkü çok destek verdik; BM , AB ve ABD’de İran’ı savunduk. Bütün dünyada neredeyse avukatlığını yaptık. Niye? Çünkü komşumuz.”

YORUMLAR 5
  • bahri 8 yıl önce Şikayet Et
    iranin kuzeyindeki azeri türkleri bir ayaklanirsa ,, persler kacmaya delik ararlar haberleri olsun,,giclarida kalkmasin
    Cevapla
  • Lee 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bizim iran hakkinda yaptigimiz karalama seviyesine ulasamaz
    Cevapla
  • Lee 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bizim iran hakkinda yaptigimiz karalama seviyesine ulasamaz
    Cevapla
  • iraj 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben iranliyim ve sunu soyluyorum ki iran yaptirim zamanindada her sey bol bol mevcuddu iranda.biz bir zengin devletiz ve dunya bu yuzden yaptirimlari kaldirdi. Bizim petrolumuze gazimiza ihtiyac duyduklari icin. Bos sozler bunlar. Ama ben aze olarak turkiyeyi iran kadar seviyorum
    Cevapla
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşke dört yıl önce İranı dinleyip de Suriyeye hiç karışmasaydık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?