İsrailli Bakan: O çocuk öldürülmeliydi

İsrailli bakan, İsrail askerinin Filistinli çocuğun boğazını sıktığı olayla ilgili 'asker o çocuğu öldürmeliydi' dedi.

İsrailli Bakan: O çocuk öldürülmeliydi
İsrailli Bakan: O çocuk öldürülmeliydi
GİRİŞ 31.08.2015 16:15 GÜNCELLEME 31.08.2015 16:19
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Filistinli bir kızın İsrail askerinden kardeşini kurtarmaya çalıştığı görüntüye, İsrailli bakandan skandal bir yorum geldi. İsrail Kültür Bakanı Miri Regev, "Askerler o çocuğu öldürmeliydi" ifadelerini kullandı.

Filistin Batı Şeria'da, Nebi Salih bölgesinde Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını bir grup protesto etti. İsrail askeri, gruptan Muhammed Tamimi'yi taşın arasına sıkıştırdı. Bir kolu alçıda olan çocuğun, önce kafasını taşa dayadı, sonra diğer kolunu kıvırdı, sürükledi ve onu gözaltına almaya çalıştı. 

İsrail Kültür Bakanı Miri Regev, dünyanın tepki gösterdiği olay hakkında şaşırtan bir paylaşımda bulundu. Görüntüleri izleyen İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) eski sözcüsü olan Kültür Bakanı Regev, Facebook adresinden yaptığı açıklamada aileye ateş açılması gerektiğini savundu. 

Regev, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Bu sabah bir İsrail askerine yapılan saldırının görüntülerini izleyince şaşkına döndüm. Askerlerimizin göreve eli kolu bağlı şekilde gönderilmesi akıl almaz bir şey, bir rezalet! İsrail vatandaşlarına ve askerlerine zarar vermeye çalışan kim varsa bilmelidir ki, vatandaşlarımızın kanı yerde kalmayacaktır. Saldırıya uğrayan bir askerin anında karşılık verebileceği bir yasa çıkarılmalıdır. Savunma Bakanı'na bu aşağılanmaya bir son vermesi ve ateş açma konusundaki usülleri derhal değiştirmesi çağrısında bulunuyorum!"

YORUMLAR 33
  • sivasli 8 yıl önce Şikayet Et
    bir gün gelecek filistinli insanlara yaptiginiz bu zulümü biz müslümanlar size yapacaz ama sunu bilinki bir gözümüzü bile kirpicaz sizin caninizi almak icin kahrolasi israil sonunuz yakin insallah
    Cevapla
  • mardinli 8 yıl önce Şikayet Et
    Eee o bakan da biliyor o cocuk bir gun biyucek ve hepsinin .........?
    Cevapla
  • fatih türkeşan 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten gücünüz çocuklara yeter.lanetli kavim....
    Cevapla
  • bahadır yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    yakın bir gelecekte sakın aman dileme
    Cevapla
  • Salih 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah israili kahretsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi