DAEŞ'e katılmak isteyen ilk İsrailli

İsrail'de yaşayan Yahudi asıllı bir gencin, terör örgütü DAEŞ'e katılmak için Suriye'ye geçme çabasının son anda önlendiği öne sürüldü.

DAEŞ'e katılmak isteyen ilk İsrailli
DAEŞ'e katılmak isteyen ilk İsrailli
GİRİŞ 01.09.2015 23:53 GÜNCELLEME 01.09.2015 23:53
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İsrail devlet radyosunun haberine göre, "DAEŞ'e katılmak için İskenderun'a ulaşan ismi açıklanmayan 21 yaşındaki Yahudi bir gencin geri gönderildiği" belirtildi.

Gencin ailesinin, internetteki yazışmalarından oğullarının DAEŞ'e katılmayı planladığını anlamaları üzerine geçen hafta perşembe günü Dışişleri Bakanlığına başvurduğuna işaret edilen haberde, Türk yöneticilerin verdiği katkıdan da söz edildi.

Öte yandan, İsrail Dışişleri Bakanlığının yurt dışında yaşayan vatandaşlarından sorumlu direktörü Ilana Ravid, İsrail'in Kanal 1 televizyonuna yaptığı açıklamada, Türk yönetimine, İsrailli genci DAEŞ'e katılmadan iade edilmesi konusunda gösterdiği iyi niyet ve önlemler için teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Sözcüsü Alon Lavi ise Yedioth Ahronoth gazetesine yaptığı açıklamada, Türk yönetimiyle yapılan işbirliği sayesinde söz konusu İsrailli gence Suriye topraklarına geçmeden ulaşıldığını ve gencin İsrail'e getirildiğini aktardı.

İsrailli bir Yahudinin DAEŞ saflarına katılmaya çalışması bakımından olayın ilk olma özelliği taşıdığı belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • abc 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu şaşılacak ne var bunda? Avrupa canice adam öldürmek rahatça piskopatlık yapmak isteyen manyaklarla dolu birde üstüne para kazanıyorlar. Eeee buna birde cahil müslümanlar eklenince alsana küçük çaplı tam piskopat bir ordu. Bütün istihbarat örgütlerinin de elemanları var içlerinde yemede yanında yat yani. Şimdi bunları saldın mı suriyeden ver elini 3.dünya savaşı diyerek ellerini ovuşturan silah baronları ve bunları kullanmak isteyen emperyalist devlet sayıları da azımsanmayacak kadarken.. umut dünyası herkes nemalanmaya çalışıyor işte
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    ilk olduğu ne malum biri yakalandı diye başkası yok mu yani
    Cevapla
  • sosyolog 8 yıl önce Şikayet Et
    ajandır o ajann
    Cevapla
  • Vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın editör yayınlamanızı rica ederim. İşid le alakalı cüppelinin bahsettiği hadisleri paylaşayım okuyup kendiniz karar verin: Siyah bayrakları gördüğünüzde yerinizden kıpırdamayın. Ellerinizi ve ayaklarınızı hareket ettirmeyin (harekete geçmeyin). Sonra kendilerine ehemmiyet verilmeyen zayıf bir topluluk zuhur eder. Kalpleri demir parçaları gibidir. Onlar devlet sahipleridir (hum ashabu’d devle). Ne söz ne de ahit tanırlar. Hakka çağırırlar ama kendileri hak ehli değildir. İsimleri künyedir. Nisbetleri ise köy ve şehirlerdir. Saçları kadın saçı gibi uzatılmış ve salınmıştır. Aralarında ihtilaf çıkıncaya kadar bakidirler. Sonra ALLAH HAKKI DİLEDİĞİNE VERİR…...
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Cübbeli diyordu oku yaydan ciktigi gibi Dinden CIKACAKLAR BU ISID DAES TERRÖRISTLERIN. Daha önceden iside katilib gercekleri ögrenmisse isidin Müslüman olmadigina . Cahil Müslüman varsa isidi icten fitne cikarib birbirine vurmasi lazim. oylece zalimin zalimligi biraz da olsa kesilmis olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı