Irak Meclis'i Türkiye için olağanüstü toplanıyor

Irak Parlamentosu'ndaki Güvenlik ve Savunma ile Yatırım ve Dış İlişkiler komisyonları, kaçırılan Türk işçiler için olağanüstü toplanacak.

Irak Meclis'i Türkiye için olağanüstü toplanıyor
Irak Meclis'i Türkiye için olağanüstü toplanıyor
GİRİŞ 06.09.2015 00:55 GÜNCELLEME 06.09.2015 01:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Abbas el-Beyati, kaçırma olayının meydana geldiği ilk günden itibaren emniyet güçlerinin konuyu yakından takip etmek için kriz masası kurduğunu hatırlattı.

Güvenlik güçlerinin gece gündüz demeden işçilerin kurtarılması için çalıştığını belirten Beyati, "Parlamento'daki Güvenlik ve Savunma ile Yatırım ve Dış İlişkiler komisyonları, kaçırılan Türk işçilerin akıbetini araştırmak ve olayı yakından takip etmek için olağanüstü toplanacak. Ancak toplantının tarihi henüz netleştirilmedi" dedi.

Türkiye hükümetinin bu olay nedeniyle Irak'a karşı güvensizlik duygusuna kapılmayacağından emin olduklarını dile getiren Beyati, "Türkiye bu konuda bizim ne kadar özverili şekilde çalıştığımızı biliyor. Bu tatsız olayın iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vereceğine inanmıyorum" diye konuştu.

Bağdat'ın Sadr bölgesinde 1 Eylül gecesi Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği bilinmeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı.

YORUMLAR 13
  • ***** 8 yıl önce Şikayet Et
    istekleri Türkiyeyi savaşa sokmak..yemezler! oyun oynuyorlar aklini peynir ekmekle yemişler...yazik estiriyorlar arada..
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    koskoca ırak adeta bir iran eyaleti, buranın parlementosundan bizim hayrımıza bişey çıakr mı?
    Cevapla
  • emre genc 8 yıl önce Şikayet Et
    lan sen sabahtan akşama kadar topla o Meclisi. İrak'in dört köşesi yanmıs yıkılmış terörizm kol geziyor be. ışıd kapınıza dayanmış kelle kesiyor. senin topladığın Mecliste Türkmenlere yer yokken hangi halk meclisinden bahsediyor bu çakal müslüman bozuntuları. böyle kalleş bozguncu müslümanlara Allah IŞID zalimini musallat eder!!!
    Cevapla
  • ahmet tan 8 yıl önce Şikayet Et
    eğer o kişilerin kılına zarar gelirse ırağı duman edelim.herşeyi hak ediyor bunlar.elinde silah olan her kim varsa öldürülsün.biri sağ kalmasın kuzeyinden güneyine kadar.bir tane silahlı kişi bırakılmasın.gebertelim.
    Cevapla
  • Kara 8 yıl önce Şikayet Et
    kardesim güzel konusuyorsunda.. bende aslimda bu yönde sana hak veriyorum ama.. hersey malesef simdiki dünyada öldürmekle bitmiyor.. yoksa coktan türk askeri yapardi bunu inan.. bazi seyler politika masa isiyle yan yana baglaniyor vede ince düsünülüyor sadece bugün icin degil ileriki icin..!
    Cevapla
  • Can 8 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ta parlemento mu varmış ? Enteresan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor