Abbas istedi Mısır yıkıyor

Son yıllarda Gazze'nin tek nefes yolu olan ​tüneller, Mahmud Abbas'ın fikri ile Mısır tarafından su pompalanarak yıkılmaya çalışılıyor.

Abbas istedi Mısır yıkıyor
Abbas istedi Mısır yıkıyor
GİRİŞ 21.09.2015 11:41 GÜNCELLEME 21.09.2015 11:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

1980'lerde inşa edilmeye başlayan ve son yıllarda Gazze'nin tek nefes yolu olan Gazze Şeridi ile Mısır arasında yer alan tüneller Mısır tarafından yeni bir yıkım projesi ile karşı karşıya.

Mısır yönetimi tünellerden su pompalayarak tünellerin kullanımını engellemeye çalışıyor. Mısır'ın ve Gazze'nin Refah kentlerindeki tünel sahipleri, Mısır yönetiminin su pompalaması nedeniyle tünellerin büyük bölümünde göçükler oluştuğunu belirtti.

Gazze sınırındaki tünellere su pompalanması olayının fikir babasının Mahmud Abbas olduğu ortaya çıktı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır'ın "Beled" kanalında yaptığı açıklamada Gazze tünellerine su doldurma fikrinin kendisine ait olduğunu söyleyerek bu fikirle övündü.

Abbas; Gazze Şeridi ile Mısır arasında yer alan tünelleri su pompalayarak yada çit ve duvar yapılarak kapatılmasını istedi.

Mısır yönetimi, geçtiğimiz cuma gününden itibaren tünellere su pompalamaya başladı.
İsrail işgaliyle Gazze'nin tek nefes yolu oldu

Gazze ve Mısır arasındaki tüneller İsrail ve Mısır sınırının çizildiği Camp David anlaşmasının ardından 1980'lerde sigara, altın gibi bazı ürünler ve döviz kaçakçılığı için kazılmıştı.

Filistin'de Birinci İntifada'nın başlamasıyla 1987 yılında İsrail işgaline karşı silah temini için kullanılan tünellerin boyu 30 metreyi geçmiyordu .

YORUMLAR 9
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    gargad ağacı abbas
    Cevapla
  • osmanlıserdarı 8 yıl önce Şikayet Et
    bu dünyada israilin köpeği olmayan lider mi var
    Cevapla
  • Mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    abbas da zaten sisi gibi batı uşağı. ne derse onları yapıyor. arafat öldükten sonra filistin sahipsiz kaldı. bu bir gerçek.
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    suya ihtiyac vardır. su onemlidir
    Cevapla
  • Mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    her ülkenin sınırlarını korumaya hakkı vardır. sangi babalarının malı sınır altından tünel kazıyorlar, yaptıkları şeyde sigara alkol ve döviz kaçakçılığı..
    Cevapla
  • Mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    ++ Birde "Topraklarının işgal edilmesi ve her yönden ablukaya alınıp muhtaç halde ölüme itilmeleri Gazzelilerin hakkı mıdır?" demişsin, de buda konuyla alakasız. PKK sınırın altından tünel açsa kaçakçılık için bizde o tünelleri suyla doldursak sınırımızı korumak için, dermisin "O topraklar bizim ne hakkımız" diye? Sınırımızı koruyoruz yahu, aynı şey Mısır içinde geçerli. Mısırda bir halk yaşıyor, o halkın korunmaya devam etmesi gerekiyor. Ne yani, sırf şuan hükümetimiz yok diye sınırlarımızı korumamalımıyız?
    Cevapla
  • Mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    Hocam dediklerinin ne kadar saçma olduğunu eminim sende anlamışsındır. Demişsinki:"Peki O makam sisinin hakkı mıdır? O topraklar İsrail'in hakkı mıdır?" de bunun konuyla ne ilgisi var? Sisi o topraklar üzerinde hak iddia etmiyorki. İsrailde etmiyor. O topraklara ayrı bir ülke muamelesi yapıyorlar. Hak iddia etselerdi zaten sınır varmış gibi davranmazlardı orada. ++
    Cevapla
  • Mahmud 8 yıl önce Şikayet Et
    Peki O makam sisinin hakkı mıdır? O topraklar İsrail'in hakkı mıdır? Topraklarının işgal edilmesi ve her yönden ablukaya alınıp muhtaç halde ölüme itilmeleri Gazzelilerin hakkı mıdır? Komşun aç yatarken tok yatmak senin hakkın mıdır?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?