İngiliz oyunu tam karşımızda!

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin propogandasını yapan İngiliz basını, stratejik nokta olan Cerablus'a ilişkin bazı iddialar ortaya attı.

İngiliz oyunu tam karşımızda!
İngiliz oyunu tam karşımızda!
GİRİŞ 22.09.2015 12:59 GÜNCELLEME 22.09.2015 13:03
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Cerablus'ta "IŞİD'e karşı Kürtlerin desteklenmesi gerekiyor" diyen İngiliz basınının bu yorumu ise, Kürt kantonlarının birleşmesine yönelik bir propoganda içeriyor ve Türkiye'nin güvenli bölge projesine ters düşüyor.

Türkiye karşıtı yayın politikalarıyla gündeme gelen ve PKK sempatizanı yayınlarıyla dikkat çeken İngiliz basını, Suriye'ye ilişkin senaryolarıyla yeni provokasyonlar peşinde. İngiliz Independent gazetesinin Orta Doğu yazarı Patrick Cockburn, Suriyeli Kürtlerin, kuzeyde sınır kenti Cerablus'u IŞİD'in elinden alma planları yaptığını iddia etti.

Türk hükümetine haksızlık

Cockburn, "Cerablus'un Suriyeli Kürtlerin eline geçmesi durumunda Avrupa'dan ve diğer bölgelerden IŞİD'e katılmak isteyen militanların Suriye'ye geçişinin de imkânsız hale geleceğini" iddia ederek, Türkiye'nin sınırdan yabancı militanların geçişini engellemesini hiçe sayarak, Türk hükümetinin otoritesine hakaret etti.

PYD propogandası yapan Cockburn, bu durumun Suriye'nin kuzeyinde "Kürtlerin yükselişinden endişe duyan Türkiye'yi de öfkelendirebilir" ifadelerini kullandı.

PKK'ya operasyonlar sanki İngilizlere yapılmış gibi

Türkiye'de son dönemde artan terör saldırılarının ardından bölücü terör örgütü PKK kamplarını bombalayarak Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını görmezden gelen gazete şu ifadeleri kullandı; "Temmuz ayında ABD ile yapılan ittifakın ardından doğan Türkiye'nin sonunda IŞİD'e karşı saf tutacağı umudu boşa çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ordusu onun yerine devletin PKK'ya olan kinini canlandırdı ve IŞİD'e karşı bir sorti yapılırken PKK'ya 300 saldırı gerçekleştirildi."

"Kobani YPG'nin özgüvenini artırdı"

Haberde, "Kobani'deki zafer, Suriye ve Irak'ta düzenli olarak IŞİD'i bozguna uğratan tek güç olan YPG'nin öz güvenini arttırdı. İşgalin sona ermesiyle YPG, 380 köyüyle beraber Kobani kantonun geri kalanını tekrar ele geçirdi. Haziran ayında da iki yıl IŞİD'in kontrolünde kalan Tel Abyad'ı da ele geçirdiler. İki Kürt kantonunu birbirine bağlandı" iddiaları da yer aldı.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 44
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sanki suriye boşaltılıyor gibi.bu boşaltılan yerlere kimleri yerleştirecekler.
    Cevapla
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler Türkleri sevmezler ki,Onlar zaten oldu olası düşman.
    Cevapla
  • inciluz 8 yıl önce Şikayet Et
    sizde ingiltereyi karıştırın
    Cevapla
  • CEM 8 yıl önce Şikayet Et
    Onun içinmi çok sıkı fıkıyız NATO da AB de
    Cevapla
  • sosyolog 8 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki ingilizler mecliste 80 tane teröristtir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor