Mısır ordusundan ikinci operasyon

Mısır ordusunun, Sina'nın kuzeyinde silahlı gruplara yönelik operasyonunun birinci aşaması sona erdi, ikinci aşaması başladı.

Mısır ordusundan ikinci operasyon
Mısır ordusundan ikinci operasyon
GİRİŞ 23.09.2015 06:59 GÜNCELLEME 23.09.2015 06:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ordudan yapılan ve Mısır devlet televizyonunda yayınlanan açıklamada, "Silahlı kuvvetler 16 gün boyunca Sina'dan terörün kökünü kazımak için askeri operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda amaçlanan hedeflerin gerçekleşmesiyle bugün operasyonların ana aşaması sona ermiştir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, operasyonlarda, silahlı kişilerin sığındığı ve saldırı için hareket ettiği barınak ve tünellerin yanı sıra çok sayıda araç ve motosiklet, büyük miktarda silah, mühimmat ve patlayıcının imha edildiği, Refah, Şeyh Zuveyd ve Ariş ile buralara bağlı çevre köylerde tüm yolların kontrol altına alındığı kaydedildi.

Ayrıca, operasyonların birinci aşamasının tamamlanmasının ardından Sina'da kalkınma çalışmalarına uygun ortam hazırlamak için ordunun operasyonların ikinci aşamasını uygulamaya başladığı aktarıldı.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar düzenliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    sisi İsrail in çocuğu bunları ajanların sana yetiştirsin köpeksin
    Cevapla
  • xxxx 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu onlar terorıst degıl algı yapmayın onların vurdukları yer altı tunellerde yaşıyan kassam tugayları neyi kandırıyor bunlar israılın kopegi sisi senınde sonun kaddafi gibi olucak ınşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler