'Şeytana atılan taşlar parayla' yalanı

Bugün bazı haber sitelerinde 'Mina'da şeytana atılan taşların parayla satıldığı'na yönelik gerçek dışı bir haber yapıldı.

'Şeytana atılan taşlar parayla' yalanı
'Şeytana atılan taşlar parayla' yalanı
GİRİŞ 26.09.2015 15:24 GÜNCELLEME 26.09.2015 15:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mina'da yaşanan izdiham faciasının ardından birçok polemik yaşanıyor. Suudi yönetiminin organizasyondaki eksikliği birçok çevre tarafından eleştiriliyor. Ancak hac ile ilgili ortaya atılan yalan ve haddini aşan haberlerin de ardı arkası kesilmiyor. 

ŞEYTANA ATILAN TAŞ 9 DOLARA SATILIYOR İDDİASI

Son olarak bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada dolaşan yalan haberde, hac vazifelerinden biri olan şeytan taşlama için toplanan taşların Suudi Arabistan yönetimi tarafından parayla satıldığı iddia edildi.

7 TANE TAŞ 3 DOLAR

Hiçbir mesnedi olmadan ortaya atılan bu iddiaya göre Müzdelife'deki görevliler milyonlarca hacı adayına 7 taşı bir poşete koyuyor ve bu poşeti 3'er dolardan satıyor. Bu da Suud yönetimine taş satışından 135 milyon dolar kazandırıyor.

'BÖYLE BİR ŞEY YOK'

Hac ibadeti hakkında az bir bilgisi olan birinin bile bildiği üzere şeytan taşlamada kullanılan taşlar Arafat, Müzdelife ve Mina'daki meydanlarda toplanıyor.

Mantık sınırlarını zorlayan haberle ilgili hac ibadeti için Mekke'de bulunen Haber7 Şef Editörü Ferhat Esnek, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, Müzdelife'de hacıların meydandaki milyarlarca taştan istedikleri kadar alabildiğini söyledi. Bu tip haberlerin hangi amaçla yapıldığını bilmediğini söyleyen Esnek, bu işi sadece bazı kendini bilmez kişilerin kendi insiyatifleriyle yaptığını ifade etti. Ferhan Esnek, bu tip haberlerin Hac ibadetinin ruhaniyetine zarar verdiğini de belirtti.

Mina'da yaşanan izdiham faciası dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm müslümanları hüzne boğdu. Ancak hac ibadetinin devam ettiği sıralarda bu tip haberlerin yapılması hem okuyanların yanlış fikre sahip olmasına sebep oluyor hem de hac ibadetinin kutsiyetine gölge düşürebiliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Taş ücretsiz: coca cola 1 tl parası ile müslümanları öldürüyorlar almayın deniyor;hacda yapılan masraf sadece odafiyatı 17000 tl bununla abd silah alıyor abd müslümanları öldürüyor anlıyormusunuz?
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    İslam düşmanlarının Müslümanlara attığı iftiradır parayla taş satıldığı yalanı.Açık ve net.Konuşulması bile abestir.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem bey bir müslüman her ne olursa olsun allahın yarattığı diğer insanlara mal diye hitap etmemelidir. Bu herşeyden önce kişinin kendisine saygısının gereğidir.
    Cevapla
  • Levent 8 yıl önce Şikayet Et
    2014 yılında hac nasip oldu. Hic taş satıldığını görmdim de duymadim da. Uyduruyorlar. Efendimiz haccı nasıl yaptiysa o şekilde yapmaya gayret ediyoruz.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    parayla yapilan hac hac degildir ticaretti..durup dururkene suud asiretini zengin etmenin geregi yok..normal olarak kabe suudlardan alinip ortak bir islam konseyine devredilmali..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar