Suudi Arabistan’da 3 yetkili görevden alındı

Suudi Arabistan’da Hac Bakanı, Mekke Belediye Başkanı ve Mekke Emniyet Müdürü görevden alındı.

Suudi Arabistan’da 3 yetkili görevden alındı
Suudi Arabistan’da 3 yetkili görevden alındı
GİRİŞ 27.09.2015 14:19 GÜNCELLEME 27.09.2015 15:05
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

HAC’da peşpeşe yaşanan iki faciada yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlatılması talimatını veren Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, dün Hac Bakanı Dr. Bender Bin Muhammed al-Hacar, Mekke Belediye Başkanı Usame Fadl El Barr ve Mekke Emniyet Müdürünü görevden aldı.

Mina bölgesinde 24 Eylül günü, şeytan taşlama sırasında yaşanan izdihamda 769 kişi ölmüştü. Önceki hafta ise Kabe'de şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vinç hacı adaylarının üzerine düşerek 107 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 46
  • Azize Çoşar 8 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi Amerika'nın oyunu. Batıya sırtını dönüp, müslümanlara kucak açan Kral'ı devirmek istiyorlar. Tıpkı bir zaman Faysal'a yaptıkları gibi. Oyun gelmeyin müslümanlar birleşin!!
    Cevapla
  • samet 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim kilerde kraldan çok kralcı olup suud yönetiminin hatası yok diyor..ne de olsa fıtrat ında var..fıtratını sevdiğimmmmm..
    Cevapla
  • ABUZER 8 yıl önce Şikayet Et
    bence bunlar takdiri ilahi ilahi adalet; sen onca libyalıyı filistinliyi suriyeliyi seyredersen birileri de seni böyle seyreder ... tüm coğrafya kan ağlarken siz "gelsin paracıklar" diye gülecek miydiniz ?
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    suudiler dünyanın en kayıtsız larç adamlarıdır onların taptığı tek ilah petrol gelirleri .. kutsal beldelerden temizlemek ümmetin vazifesi olmalı.
    Cevapla
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Zahmet etmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar