IŞİD Türk polisinden saklanma kitapçığı hazırladı

Türk polisi, 16 ayda IŞİD'e katılmak isteyen 560 yabancıyı yakaladı. IŞİD ise,'mensuplarının polise yakalanmamaları' için bir kitap çıkardı.

IŞİD Türk polisinden saklanma kitapçığı hazırladı
IŞİD Türk polisinden saklanma kitapçığı hazırladı
GİRİŞ 29.09.2015 16:33 GÜNCELLEME 29.09.2015 16:44
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye sınırından militan toplayamayan IŞİD kara kara düşünüyor. Son aylarda IŞİD'e katılmak için Türkiye'yi kullanan 500'ün üzerinde yabancı amacına ulaşamadı.

Son 16 ayda terör örgütü IŞİD'e katılmak için İstanbul'a gelen 560 yabancı gözaltına alındı.

Örgüt Türk polisinden gizlenmenin yollarını anlatan kitapçık yayımladı

"İslam Devleti'ne Hicret" isimli kitapçığın 16. sayfasında militanların Türk polisine yakalanmaması için ne yapmaları gerektiği anlatılıyor.

Kitapçıkta IŞİD mensuplarına Türk polisine yakalanmamak için şu öğütler veriliyor: 

"Her ne kadar planlarınızda geri dönmek olmasa da, dikkat çekmemek için biletinizi gidiş-dönüş alın. Dini bir görüntünüz olmasın. Erkekler sakallarını kesmeli, kot pantolon giymeli. Çantalarında bıçak, kamuflaj ve bot gibi şüphe uyandıracak askeri malzemeler bulundurmamalı. Kadınları ise peçelerini ya da başlarını açmaları hatta makyaj, geçici dövme bile yaptırabilir."

IŞİD'in yayımladığı kitapçıkta sınır geçişlerinin genelde akşam ve sabaha karşı yapılmasının uygun olduğu belirtiliyor. 

"Ayağınıza rahat bir spor ayakkabı giyin. Kadın kardeşlerimiz sınırdan geçerken yanınıza yedek pardösü almalısınız. Sınırda dikenli tellerin altından geçerken, elbisenizin yırtılması durumunda, mahreminizi gizlemeniz için elinizde ekstra bir kıyafetiniz olmalı."

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü mayıs 2014'te havalimanlarında mülakat odaları kurdu. Bugüne kadar 2500 yolcu mülakata alındı.

Havalimanlarında ve otogarda görevlendirilen 40 ekip, bir ay süren "profilleme", "risk analizi", "takip" ve "sorgu yöntemleri" eğitimi aldı. Polislerin seçiminde iyi seviyede İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça bilenler tercih edildi.

YORUMLAR 19
  • Şinasi 8 yıl önce Şikayet Et
    Hem başınızı açın gerekirse dövme yapın diyorlar hemde yedek pardösü getirin yırtılırsa mahreminiz görünmesin diyorlar. Sizi Allah (C.C) bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    yan cehennem yaaan ışid geliyor sana
    Cevapla
  • seyda 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar bana parelel örgütü hatırlattı amaca ulaşmak için ülkeyi yıkmak da dahil her şey mubah istediğinizi yapabilirsiniz Allahın emrine muhalefet baş örtüsüne reddetmek her şey serbest fetvayı verenlere Allah lanet etsin
    Cevapla
  • URFALIYAM 8 yıl önce Şikayet Et
    Beyler hak'kın güneşi doğuyor,batılın topyekün son taarruzudur.inşaAllah,hak galip gelecektir.
    Cevapla
  • celal 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten polisile birlikteler. neden saklansınlar ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!