Kürtler'in Türkiye sınırını ele geçirme planı

Independent, Kürtlerin IŞİD'in ikmal hattını kesmek için Türkiye sınırındaki Cerablus'u ele geçirmeye çalıştığını yazdı.

Kürtler'in Türkiye sınırını ele geçirme planı
Kürtler'in Türkiye sınırını ele geçirme planı
GİRİŞ 30.09.2015 11:29 GÜNCELLEME 30.09.2015 11:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Independent gazetesinde bugün gazeteci Patrick Cockburn'ün Irak Kürdistan Özerk Yönetimi'nin başkenti Erbil'den kaleme aldığı Kürtlerle ilgili bir haber yer alıyor. 

Cockburn, Kürtlerin Türkiye'nin sınırında IŞİD'in ikmal hattını kesmeye çalıştığını bunun için de IŞİD'in dış dünyayla tek bağlantısı olan Türkiye sınırındaki Cerablus'u ele geçirmeye odaklandıklarını yazıyor.

Cockburn bu senaryonun Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesini kışkırtabileceğini belirtiyor.

Suriye konusunda Obama ve Putin'in bir uzlaşmaya varamadığını kaydeden Cockburn, bunun IŞİD için "iyi haber" olduğunu söylüyor.

Gazeteci, IŞİD'in son 18 aydır düşmanlarının dağınıklıklığı ve birbirleriyle çatışması sayesinde kurtulduğunu ve yayıldığını belirtiyor; bu durumun devam edeceğe benzediğini kaydediyor.

"IŞİD için en önemlisi, Suriyeli Kürtlerin ABD'nin hava desteğiyle Kobani'de kendilerini yenmesiydi. Suriyeli Kürtler şu anda Kobani'nin Türkiye sınırına geçiş hatları hariç neredeyse tamamını kontrol ediyor." 'IŞİD'in dış dünyayla bağlantısı kesilecek' "Kürt liderler Cerablus'taki son geçiş hattını bu yılın sonuna kadar ele geçireceklerini ve böylece IŞİD'in dış dünya ile bağlantısını keseceklerini söylüyor."

YORUMLAR 5
  • Bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli imparatorlugu dönemlegin'de Kürtler bi-bütün olarak bölgede vatanimiz Osmanliydi sayginligi vardi , birinci dünya savasi sonrasi Kürtleri 5 ayri ülkeye bölen sionist ingiltere'nin taakendisidir ... buna Türkler ve Kürtler sahittir , asaglik sionist ingilizi Independent Gazetesi seni !!! simdi ingiltere kalkmis güya Kürtlerin savuncusu kurtarici rolüne büründü --> dün böldüklerini unutmadik ey ingiltere --> Afrikayi sionist Fransa ile birlikte sömüren köle pazarligi Apartaid KÜKÜS-KLAN irkci fasist emelerinizde üstünlügünüzde kimse sizinle yarisamaz ey zavalli sionist ingiltere ve Fransa ...
    Cevapla
  • Bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    Independent Gazeltelleri ingiltere'nin çikarlari için PKK ve ISID kamuflaji altinda silah istihbarat para Politik destek vermektedir ... yani ingiltere esit = PKK = ISID = sionist ISRAIL >> sionist ABD Japonya'ya atom bombasi atti , atom bombasi neki ? Türkiye'ye CHP'yi firlatti 95 yildir can çekisiyoruz ... Independent sen kendi ingiliz Milletini kandira bilirsin yalanlarinla amma 95 yildir Kürdü Türk'den ayirmaya çalismananiza rahmen ayaktayiz ! oyunlarinizi ezberledik artik , bizi kimse ayiramaz evvelallâh ! ingiltere Kürtleri 5 ayri ülkeye bölmekle ayirimi sionist ingiltere yapmistir ... biz kimin ne Mal oldugunu çok iyi biliriz ingiltere .
    Cevapla
  • kerem 8 yıl önce Şikayet Et
    yav he he kurtlere o bölgelerde bir bardak su bile vermez türkiyee size bukadar güc gösterisi yeter ulan sokmayin bize oralaraa süreriz o bölgelerden sizleri cakallarrrr aliriz aklinizi yinee artislik yapani indiririz bukadar herkezi istedimiz s#zaman istedimiz saatde dakikada vururuz pyd artislik yapti onuda vurduk sesleri kesildi =)))))
    Cevapla
  • yalanda... 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne diye kobanide pkk uzantısı pyd ye yardım koridoru açtık biride bunu sorgulasın
    Cevapla
  • Yalaaaaannnn 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd ingiltereye ışidi kurduruyor,ışid terör estiriyor güyaa,kürtler kendimizi savunuyoruz bahanesiyle pkk ve ypd adı altında abd tarafından orada çöreklenip türkiyeye bela olacaklar çok güzel denklem kurmuşlar.amaçları türkiyeyi kürtler yoluyla kontrol altınds tutmak...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri