İbadi: Rusya Irak'ta da vurabilir

rak Başbakanı Haydar İbadi, Rusya Dışişleri'nin 'talep gelirse Irak'ta da IŞİD'i vururuz' açıklamasına olumlu yanıt verdi.

İbadi: Rusya Irak'ta da vurabilir
İbadi: Rusya Irak'ta da vurabilir
GİRİŞ 02.10.2015 12:45 GÜNCELLEME 02.10.2015 12:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Irak hükümetinden talep gelirse IŞİD'in bu ülkedeki mevzilerine de hava saldırıları düzenleyebileceklerini açıkladı. Bakanlık, eğer böyle bir talep gelirse, bu hamlenin " siyasi ve askeri mantığını değerlendirmemiz gerekir" açıklamasını yaptı. Açıklamadan birkaç saat sonra Irak Başbakanı Haydar İbadi'den yanıt geldi. IŞİD'e yönelik operasyonlar hakkında Suriye ve Rusya'dan bilgi almaya devam ettiklerini söyleyen İbadi, Rusya'nın ülkesinde IŞİD mevzilerine yönelik operasyon yapmasından memnuniyet duyacağını ifade etti.

Gazetecilerin Rus yetkililerle bu konuda görüştünüz mü sorusuna İbadi, "Henüz değil, bu bir ihtimal. Eğer böyle bir teklif alırsak değerlendiririz. Ben bunu memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

ÖSO'YU TERÖRİST OLARAK GÖRMÜYORUZ'

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'deki Özgür Suriye Ordusu'nu "terörist bir grup olarak görmediklerini" söyledi. Lavrov, ÖSO'nun Suriye'de siyasi çözümün bir parçası olması gerektiğini ifade etti.

CNN televizyonuna konuşan ABD 'li senatör John McCain, Rus jetlerinin, Suriye'de CIA tarafından eğitilen Özgür Suriye Ordusu üyelerini vurduğunu iddia etmişti. Reuters'a konuşan bir Özgür Suriye Ordusu komutanı da, Rus uçaklarının saldırısında eğitim kamplarından birinin vurulduğunu öne sürmüştü.

YORUMLAR 2
  • Çeku 8 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz Köpeği
    Cevapla
  • mohikan 8 yıl önce Şikayet Et
    biz pkk yı vururken ağlıyordunuz ama ;)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini