Ruhani: Gerekirse güç de kullanırız!

Hasan Ruhani, "Eğer bu olayda görevlilerin kusurları belirlenirse bilinsin ki, biz hacılarımızın kanından vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Ruhani: Gerekirse güç de kullanırız!
Ruhani: Gerekirse güç de kullanırız!
GİRİŞ 03.10.2015 14:43 GÜNCELLEME 03.10.2015 14:43
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Tahran'daki Mihrabad Havaalanı'nda düzenlenen, Mina'daki izdihamda  ölen İranlı hacılardan 104'ünün cenazesinin getirildiği törende konuşan Ruhani,  olayla ilgili "hakikati araştırma komisyonu" kurulması talebini yineledi. 
 
Ruhani, "Bizim bu olayda kullandığımız dil, kardeşlik ve  edep  diliydi. Lazım olduğu yerde diplomatik dil kullanıldı. Eğer gerekirse İran, güç
dilini de kullanacaktır" şeklinde konuştu. 
 
Törene Meclis Başkanı Ali Laricani ile Yargı Gücü Başkanı Sadık  Laricani'nin yanı sıra çok sayıda milletvekili ve üst düzey komutan da katıldı. 
 
İran, Mina'da ölen İranlı hacı sayısını 465 olarak açıklamıştı. 
 

YORUMLAR 36
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    siz de esede destek verdiniz o kadar insanın ölümüne sebep oldunuz şimdi ne olacak
    Cevapla
  • süleyman 8 yıl önce Şikayet Et
    suriye de yine kafirle işbirliği yaptılar. durumu saklamak için bu kazayı kullanıyorlar. Hac ibadeti esnasında ölümün bir nimet olduğunu da bilmiyorlar.
    Cevapla
  • reis 8 yıl önce Şikayet Et
    birde aklıma gelmişken,suriye ye rusya giriyor ,iran giriyor bir sıkıntı yok.ama Türkiye kendi güvenliği için girmeyi düşünse hem içerden hem dışardan tek ses çıkıyor;orası cehennem olur.bunlara olmuyorda bize neden oluyor.çünkü girmemeiz yeni oluşumun dışında kalmamız ve bundan sonra yıllarca başımıza bela olacak şeylere müdahale edip baştan bitirmememiz gerekiyor.
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    suriyede katlettiğiniz müslümanların kanının hesabınıda Allah soracak.mezhebinizi dininiz yaptınız.imam humeyniye ihanet ettiniz
    Cevapla
  • reis 8 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin kral selman abd ve avrupaya sormadan iki adım atıyor,bir prens çıkıp kral selmanı devirelim diyor ondan üç beş gün sonra ipi kimi,n elinde olduğu belli iran yönetimi hacıları bahane edip suudu tehdit ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler