Türkiye aylardır istiyordu, Putin resmen kurdu

Türkiye’nin aylardan beri talep ettiği uçuşa yasak bölge Rusya tarafından de-fakto olarak Rus üssü Lazkiye’nin bulunduğu bölgede kuruldu.

Türkiye aylardır istiyordu, Putin resmen kurdu
Türkiye aylardır istiyordu, Putin resmen kurdu
GİRİŞ 04.10.2015 03:47 GÜNCELLEME 04.10.2015 03:52
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Türkiye, Suriye’de aynı Körfez Savaşı sırasında Kuzey Irak’ta olduğu gibi bir uçuşa yasak/tampon bölge oluşturularak Suriyeli sığınmacılar için güvenli bir alan yaratılmasını defalarca masaya getirmiş olmasına rağmen ABD başta olmak üzere koalisyon ülkeleri buna yanaşmamıştı.

Rusya’nın 50’den fazla savaş uçağıyla Suriye’de operasyonlara başlaması ve Lazkiye kentini askeri üs edinmesinin ardından tüm dengeler değişti. Bu üsse iki hava savunma sistemi yerleştirildi. DAEŞ ve diğer muhalif grupların hava gücünün olmaması, Esed’ın ise zaten Rusya’nın müttefiki olması nedeniyle bu hava savunma sistemleri tek bir anlama geliyor. 
 
'AMAÇ DAEŞ DEĞİL'
 
Rusya, bu bölgede koalisyon uçaklarının uçmasına izin vermeyecek. NATO komutanı Orgeneral Philip Breedlove, ''Ruslar burada defakto bir uçuşa yasak bölge oluşturdu. Buraya getirdikleri hava savunma sistemleri çok gelişmiş özelliklere sahip. Bunlar tabi ki DAEŞ'e karşı değil başka bir şeye karşı buraya getirildi'' dedi.

Pentagon da Rusya ve ABD'nin Suriye hava sahasında birbiriyle çatışma yaratacak uçuşlara imza atmamak için görüşmeye başladığını duyurdu. Bu da ABD medyası tarafından Rusya’nın uçuşa yasak bölgesinin ABD tarafından da tanındığı olarak algılandı. 

YORUMLAR 32
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Yakında doğalgaz borularını da döşerler
    Cevapla
  • toroman 8 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'ya helal olsun ,Amerika'ya yazıklar olsun...
    Cevapla
  • Huseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Buyuk savasin ayak sesleri.hak ve batilin. Hadislerde gectigi gibi.Allah hakkin ordusunda sehitlik mertebesine erismeyi nasib etsin.
    Cevapla
  • ordulu 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz şimdilik kendi hudutlara sahip çıkmamız lazım. Onlar birbirini yesinler ! Müslüman olan kardeşlerimizi bize doğru çekmemiz lazım !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak