Beşşar Esed: Başarılı olmalı aksi halde...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, ülkesi ile Rusya-İran ve Irak'ın oluşturduğu ittifakın mutlaka başarılı olması gerektiğini de söyledi.

Beşşar Esed: Başarılı olmalı aksi halde...
Beşşar Esed: Başarılı olmalı aksi halde...
GİRİŞ 04.10.2015 21:32 GÜNCELLEME 04.10.2015 21:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Esed aksi takdirde bölgenin bir yıkımla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.
 
İran'ın Khaber Televizyonu'na konuşan Suriye lideri Esed, savaşın parçaladığı bir ülkede uzlaşmayı kolaylaştıracaksa istifa etmeye hazır olduğunu ifade etti. Bazı devletlerin terörist grupları desteklemeye devam ettiğini söyleyen Esed, Suriye çatışmanın siyasi çözüm olasılığının da düşük olduğunu kaydetti.
 
Ülkesi ile Rusya-İran ve Irak'ın oluşturduğu ittifakın mutlaka başarılı olması gerektiğini vurgulayan Beşar Esed, aksi takdirde bölgenin bir yıkımla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.
 
'RUSYA, SURİYE'YE HİÇBİR ŞEY EMPOZE ETMEDİ'
 
Esed, ABD liderliğindeki koalisyonun ülkesi ile Irak'taki hava saldırılarını da eleştirdi, saldırıların verimsiz olduğunu belirterek, "Saldırılar sadece terörizmin daha da yayılmasına neden oldu" dedi.
 
Esed, Rusya'nın özellikle ülkede süregelen kriz ile bağlantılı olarak, Suriye'ye asla herhangi bir şey empoze etmeye çalışmadığını belirtti.
 
Rusya, Suriye, İran ve Irak Suriye'de güvenlik ve istihbarat paylaşımı işbirliğini geçtiğimiz hafta kabul etti ve DAEŞ'le mücadele çabalarını koordine etmek Bağdat'ta bir bilgi merkezi kurdu. 

YORUMLAR 3
  • 16spor 8 yıl önce Şikayet Et
    ''ZALİMLER ve KAFİRLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM.''
    Cevapla
  • huuu 8 yıl önce Şikayet Et
    şu katile suriye devlet başkanı demeyin atık kimin başkanı? katil diktatör...
    Cevapla
  • We Are Machines 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence de Şam Yönetimi Başkanı denmesi daha doğru. Zira artık tek bir Suriye Devleti olmayacak. Rusyanın müdahalesi bunun anlaşmasının yapıldığının kanıtı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!