'Çocuğu susturucu takarak öldürdüler'

Filistin uzlaşı hükümeti, İsrail ordusunu, evlerinin yanında oynayan Filistinli çocuğu öldürmekle suçladı.

'Çocuğu susturucu takarak öldürdüler'
'Çocuğu susturucu takarak öldürdüler'
GİRİŞ 06.10.2015 09:18 GÜNCELLEME 06.10.2015 09:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beytüllahim yakınlarındaki Ayda mülteci kampında İsrail askerleri tarafından önceki gece karnından vurularak yaralanan 13 yaşındaki Abdurrahman Mustafa, tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetmişti.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Ayda mülteci kampında önceki gece saatlerinde arbede yaşanmış, askerler gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunmuştu.

Filistinlilerin taş ve şişe atarak direnmesi üzerine çıkan çatışmada yaralananlar olduğu bildirilmişti.

Bölgede gerilim her geçen gün biraz daha artarken, Filistin uzlaşı hükümeti, İsrail ordusunu, evlerinin yanında oynayan 13 yaşındaki Filistinli
Abdurrahman Mustafa'yı öldürmekle suçladı.

Filistin uzlaşı hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Mustafa'nın, İsrail askerleri tarafından, susturucu takılmış silahla ve hedefe isabet ettiğinde patlayan mermiyle soğukkanlılıkla öldürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in uluslararası düzeyde kovuşturulması için Mustafa'nın dosyasının başka dosyalarla birleştirilmek üzere ilgili mercilere iletileceği kaydedildi.

Hükümetin açıklamasında, Mustafa'nın ailesinin, çocuklarının evlerinin yanında oynamak üzere dışarı çıktığını, çatışmaların olduğu bölgenin yakınında olduğunu ve işgal askerlerine yönelik hiçbir tehlike oluşturmadığını söylediği
aktarıldı.

"Uluslararası yasalara aykırı olarak ve askeri güçle toprağı işgal eden silah kuşanmış askerlere karşı bir çocuk ne tür tehlike oluşturur"
değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler (BM) örgütlerinden çocuklara ve Filistin halkına koruma sağlamaları istendi.

Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesinin, İsrail tarafından bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den beri Kudüs başta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim
yaşanıyor. 

İsrail polisi, pazar akşamından beri Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

 

YORUMLAR 1
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ya kahar israil ateslerden çıkmayasın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor