Puşkov ılımlı muhalefeti değerlendirdi

Rusya'nın Suriye'de IŞİD yerine ılımlı muhalifleri vurduğu yönündeki iddiaları, 'ılımlı siyaset' tartışmalarını başlattı.

Puşkov ılımlı muhalefeti değerlendirdi
Puşkov ılımlı muhalefeti değerlendirdi
GİRİŞ 06.10.2015 11:26 GÜNCELLEME 06.10.2015 11:26

Batı, Rusya'yı Suriye'de IŞİD yerine ılımlı muhalif grupları vurmakla suçlarken Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, hiç kimsenin ılımlı muhalefetin kimler olup olmadığı konusunda net bir tanım yapmadığına dikkat çekti.

Rossiya 1 TV kanalına konuşan Peskov, Rus savaş uçaklarının Suriye'de IŞİD yerine ılımlı muhalifleri vurduğu yönündeki iddiaları değerlendirirken ‘ılımlı muhalefet' kavramının belirsiz olmasına vurgu yaptı.

ABD TARAFINDAN UYDURULAN BİR İFADE

Peskov, "Şu ana kadar hiç kimsenin ılımlı muhalefetin ne olduğunu açıkladığını sanmıyorum. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise bu konuyla çok ilgilenerek, ılımlı muhalefetin ılımlı olmayan muhalefetten ne gibi farkları olduğunu sormuştu" ifadelerini kullandı.

Bu arada daha önceden de Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, ılımlı muhalefet kavramının ABD tarafından uydurulan bir efsane olduğunu belirtmişti. Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında "Ilımlı muhalefet üyeleri IŞİD ile savaşmıyor, El Kaide safına geçip Rusya'nın büyükelçiliklerine ateş ediyor. Bu mu ılımlılık?" diye yazmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?