Müslim: Amerika ile Rusya rol paylaştı

Rusya'nın Suriye'ye yönelik hava operasyonlarına tepki gösterenler arasında yer alan Amerika ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Müslim: Amerika ile Rusya rol paylaştı
Müslim: Amerika ile Rusya rol paylaştı
GİRİŞ 07.10.2015 08:31 GÜNCELLEME 07.10.2015 08:32
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Med Nuçe'ye konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Suriye konusunda Amerika ile Rusya'nın rol paylaşımı yapmış olabileceğini iddia etti.

"Sanırım birbirlerinden haberdardırlar." şeklinde konuşan Müslim, "Cepheler biraz değişebilir ama aralarında köklü bir çelişki olmayacak." dedi.

ABD İLE RUSYA ARASINDA ROL PAYLAŞIMI OLABİLİR!

Müslim'e göre ABD ile görev veya rol paylaşımı sözkonusu olabilir:

"Sanırım bu biraz danışıklı da olmuştur. Habersiz olmamıştır. Bir görev paylaşımı, ya da en azından bu savaşta rol paylaşımı da olabilir. Muhakkak dengeler biraz değişecektir. Ama böyle köklü değil. Sanırım birbirlerinden haberdardırlar. Cepheler biraz değişebilir ama aralarında köklü bir çelişki olmayacak."

ABD'nin Türkiye ortaklığı ile yürüttüğü eğit-donat programının başarısız olduğunu belirten Müslim, "Eğit donat meselesi baştan beri ABD ve Obama tarafından dile getiriliyor. Tabi bu şekilde yararlı olamaz. Türkiye'nin denetimi altında bunları eğitmenin yol açtığı sonuçlar görüldü. Eğitilmiş bazı gruplar olsa da bunlar ya El Nusra Cephesi ya da DAİŞ'e geçtiler" ifadelerini kullandı.

Hiç olmazsa Türkiye dışında başka yerlerde eğitimler olur ve esasları da değişirse belki yararlı olabileceğini söyleyen Müslim, "Ancak mevcut haliyle devam ederse yararlı olmayacak" diye konuştu.

Amerikalılara başından beri bunu söylediklerini dile getiren Müslim, "Böyle bir şey olursa beraber yapalım. Bizim tecrübemiz de var' dedik. Ama onların tercih ettiği yolda bir şey gerçekleşmedi" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 40
  • Bryan 8 yıl önce Şikayet Et
    oyle birsey yok.
    Cevapla
  • ahmed 8 yıl önce Şikayet Et
    nato üslerini hemen kapatın. bedava ajitasyonu bırakın.
    Cevapla
  • anlaşmış 8 yıl önce Şikayet Et
    dünyayı paylaşma konusunda anlaşmış olabilirler
    Cevapla
  • yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    sizi esedi zamanında saddamı nasıl kullanıp kaddafi afganistan pakistan mısır sizler oyuna açık olduğunuz için kaç yıldan beri böyle günaydınnn sizinde fişinizi çekerler zamanı gelince işte ama hala türkiye ile uğraşın onlar gazı silahı versinler size destekliyom ayağına rabbim yardımcımız olsun rabbim büyük o inananlarla beraberdir vatamızı milletimizi korusun her türlü kötülükten inşallah amin
    Cevapla
  • haluk 8 yıl önce Şikayet Et
    günaydın yeni mi uyandın.sen Türk Milletine ihanet etmeye devam et hain adam. Rusya taaa talin ve roosvelt'ten beri birlikte hareket ederler.senin gibi hain ve beyn fukaralarını hep kullanırlar.ABD gizli tarihi diye belgesel var izle.kürtçe değil ama TÜRKÇE.sen gene de izle.az kültürün artsın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!