Rusya ile anlaştı iddiası! Birlikte savaşacaklar

Rusya'nın Suriye yönetimi ile PYD arasında arabuluculuk yaptığı ve koordineli operasyonlar yapma konusunda anlaştığı öne sürüldü.

Rusya ile anlaştı iddiası! Birlikte savaşacaklar
Rusya ile anlaştı iddiası! Birlikte savaşacaklar
GİRİŞ 09.10.2015 08:36 GÜNCELLEME 09.10.2015 08:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Suriye'yi Hazar Denizi'nden gönderdiği füzelerle vurarak güç gösterisinde bulunan Rusya, Suriye'de her geçen gün yeni bir adım atıyor.

Rusya şimdi de, yürüttüğü hava operasyonlarına kara desteği sağlamak üzere harekete geçti. Rusya'nın Suriye yönetimi ile PYD arasında arabuluculuk yaptığı ve üçlünün doğuda koordineli operasyonlar yapma konusunda anlaştığı öne sürüldü.
 
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Edinilen bilgiye göre Rusya, hava destekli kara operasyonları konusunda PYD'nin desteğini aldı. Rusya'nın arabuluculuğuyla Şam'a giden ve Esad güçleriyle biraraya gelen PYD heyeti, hava operasyonları yürüten Rusya'ya verilecek kara desteği için detayları görüştü. Görüşmelerin ana konusu ise PYD'nin doğudaki operasyonlara katılması ile ilgili oldu. Askeri işbirliğinin Suriye-Irak sınırını, özellikle de Şedadi ile Hul'u kapsayacağı belirtiliyor. Kürt yetkililerin Şam haricinde Lazkiye'ye de giderek Rus uzmanlarla işbirliğinin boyutunu konuştukları da iddialar arasında.
 
KAMIŞLI'DA İRTİBAT BÜROSU
 
Rusya, operasyonların başarı şansını artırmak üzere Şam yönetimi ve PYD'nin de yeralacağı üçlü bir operasyon odası kuracak. Hava destekli kara operasyonlarının koordine edildiği görüşmelerde, operasyonların eşgüdümlü yürütülmesi için Kamışlı'da bir irtibat bürosu kurulması kararlaştırıldı. İrtibat bürosunda Suriyeli 7 subay görev alacak. Bu arada Rusya arabuluculuğu sonucu PYD'nin, özellikle Haseke'de, IŞİD püskürtüldükten sonra konuşlandığı bazı noktalardan çekildiği ve rejim ordusunun ikmaline olanak sağladığı konuşuluyor. Halep'in Şeyh Maksud Mahallesi'nde Kürtlerin 'muhalifleri' çıkarması ile birlikte ordu kontrolündeki mahallelere geçişlerin açılmasının da bu görüşmelerin meyvesi olduğu kaydediliyor.
 
ÖZERKLİK SÖZÜ MOSKOVA'DAN
 
Esed'i yeniden canlandırmak isteyen Rusya'nın hava operasyonlarının etkisini artırmak için PYD'yi ortak operasyonlara çekme çabası, işbirliği görüşmelerinde hangi alışverişlerin yapıldığı sorusunu da gündeme getirdi. PYD'nin Esed ve Rusya adına cepheye inişi şimdiden “PYD lideri Salih Müslim, özerklik sözünü Moskova'dan aldı” yorumlarına neden oldu.
 

YORUMLAR 7
  • Zeki 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayır anlamadığım rusya ABD israil hatta avrupa ülkeleri hiç bir sınırları olmamasına rağmen suriyede istedikleri gibi at koşturuyorlar BİZ o kadar uzun sınırım olmasına rağmen suriye yüzünden maddi ve manevi bir sürü sıkıntıya girmişken SURİYEDE tek bir adım atamayıru Peki neden:Bişey yapmak istediğimiz an içerisi karışıyor ve ne yazıkki bunları önleye bilecek bir devlete sahip değiliz... BİZ ÇOK GÜÇLÜ ÜLKEYİZ !!! kesin öyledir..
    Cevapla
  • ysk 8 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle Amerika aracılığı ile anlaştılar Türkiye'nin girmelerine izin vermediği bölgeye Rusyayı musallat edip ÖSO ordusunu bitirecekler ve bölgeyi pyd teröristlerine teslim edecekler bu işin planlayıcısı Amerika
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Kurt gruplar bir devlet kurna sevdasi ugruna onune gelene yanasiyor kendikerini kullandiriyolar sonra ucuz bir sekilde satiliyorlar
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Alluhu Ekber Allahu Ekber Tekbirlirleri İle Recep Tayyip Erdoğan İle Biz Surda Bir Gedik Açtık Mukaddesmi Mukaddes! Ey RUSYA, KRALİÇELİ İNGİLTERE, AVRUPA, AMERİKA, İSRAİL ve İRAN! Artık Ne Yandan Esersen Es !
    Cevapla
  • n55 8 yıl önce Şikayet Et
    Rus tv leri uzunca bir süredir yapıyormuş kürt seviciliğini, alenen destek veriyorlar zaten. işin garibi ABD Rusyaya düşman PKK ya yadım ediyor, Rusya,İran ABD ye düşman PKK ya yardım ediyor. Avrupa ile hepsi DAİŞ e düşman muhalifleri vuruyorlar. Yani hepsi birlikte güzel oyun oynuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor