PYD, ABD'nin yeni Suriye stratejisine hazırlanıyor

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye yakınlığıyla bilinen gruplar "Suriye Demokratik Güçleri" adı altında birleşti.

PYD, ABD'nin yeni Suriye stratejisine hazırlanıyor
PYD, ABD'nin yeni Suriye stratejisine hazırlanıyor
GİRİŞ 12.10.2015 12:48 GÜNCELLEME 12.10.2015 17:30
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

YPG sözcülerinden Polat Can, Twitter hesabında, PYD'nin askeri kanadı  YPG ve YPJ, Suriye Arap Koalisyonu'nu oluşturan Ceyş el Suvar, Burkan el Fırat,  El Sanadid, El Cezire Tugayları ve Süryani Askeri Konseyi'nin, "Suriye Demokratik  Güçleri" oluşumu altında birleştiğini duyurdu.

"Suriye Demokratik Güçleri" adına yapılan açıklamada,  "Ülkenin  içinden geçtiği hassas dönem ve hızlanan siyasi ve askeri gelişmeler nedeniyle,  Kürtleri, Arapları, Süryanileri ve tüm diğer unsurları içine alacak şekilde  birleşmiş milli askeri güç kurulmalı. Suriye Demokratik Kuvvetleri, kendi kendini  yöneten bir Suriye kuracak" ifadelerine yer verildi.

 "Testlerden geçen Arap savaşçılar ve sadık Kürt güçler"

PYD'ye yakınlığıyla bilinen Kürt ve Arap grupların birleşerek  oluşturduğu yeni kuvvet, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye için geliştirdiği  yeni yaklaşıma paralel olması nedeniyle dikkati çekti.

ABD Başkanı Barack Obama, 3 Ekim'de Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada  eğit-donat programının planlandığı gibi işleyemediğini belirtmiş, "Bazı Kürt  topluluklarıyla çalışarak bunu geliştirmenin yollarını arayacağız" demişti.

New York Times'ın 4 Ekim tarihli haberine göre de Obama'nın Suriye  için yeni yaklaşımı, "Komutanları Amerikan güçlerinin güvenlik testlerinden geçen  Arap savaşçılar ile savaşta etkinlileri ve sadakatleri halihazırda test edildiği  için Washington'ın güvendiği Kürt güçlere" dayanıyor.

"Suriye Demokratik Güçleri"ni oluşturan gruplardan Ceyş el Tuvar,  eğit-donat programından ayrıldıktan sonra Afrin ve Kobani'de PYD ile birlikte  hareket ediyor.

El Sanadid ve El Cezire Tugayları, Haseke'de DAEŞ'e karşı rejim ve PYD  ile ortak savaşıyor.

Burkan el Fırat, Kobani ve Tel Abyad'ta PYD ile ittifak yaparken,  Süryani Askeri Konseyi, YPG'ye bağlı tugaylarla birlikte hareket ediyor.

YORUMLAR 23
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    aslanlara bak aslanlara bir kuyrukları eksik..
    Cevapla
  • Erhan Turudu 8 yıl önce Şikayet Et
    cehennem kütükleri gavurun yalakaları
    Cevapla
  • m.acar 8 yıl önce Şikayet Et
    BU AMERİKA DEĞİLMİ HER TAŞIN ALTINDAN ÇIKAN DOST GÖZÜKÜP hep kazık atan yeni oyunlar sahneye süren demirtaşı ağlayan çocuk gösterip oy devşirtmeye çalışan adam bomba patlattırıyor sonra taziyeye gelip timsah gözyaşı ayuptır uyanın ey millet bunlara inanmayın
    Cevapla
  • Ses 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi aslanlar şu işid denen köpekleri cehenneme yollayın
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    abd büyük İsrail için vadedilmiş topraklar için ordu kuruyor artık dünyanın her yerinden islam Müslüman düşmanları bu orduya katılır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı