Suriye'de ordu Rusya'nın saldırılarıyla ilerliyor

Rusya'nın hava desteğini alan Suriye ordusu Esad karşıtı silahlı örgütlerin işgali altındaki bölgelerde ciddi kazanımlar sağladı.

Suriye'de ordu Rusya'nın saldırılarıyla ilerliyor
Suriye'de ordu Rusya'nın saldırılarıyla ilerliyor
GİRİŞ 12.10.2015 15:37 GÜNCELLEME 12.10.2015 15:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye ordusunun, Rusya'nın 30 Eylül 'den bu yana ülkede sürdürdüğü hava saldırılarının yardımıyla, Esad karşıtı silahlı örgütlerin elindeki bölgelerde ciddi kazanımlar sağladığı belirtildi. Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı güçlere Lübnan'daki Hizbullah militanları da destek veriyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, son 24 saatte, başta IŞİD hedefleri olmak üzere 60'tan fazla yerin vurulduğunu açıkladı. İdlib, Hama ve Lazkiye çevresinde örgütlerin kontrolündeki bazı bölgelerin son günlerde yeniden ordunun kontrolüne geçtiği belirtiliyor. Çatışmaların özellikle başkent Şam'ı diğer kentlere bağlayan anayolun çevresinde yoğunlaştığı, Esad ordusunun İdlib'i elinde tutan örgütlerin Şam ile bağlantısını kesmeye çalıştığı bildiriliyor.

ORDU İLE KOORDİNELİ

Ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kenti Mart ayında Ahrar'uş Şam ve Nusra Cephesi'nin içinde olduğu Fetih Ordusu adlı oluşumun eline geçmişti. BBC Ortadoğu muhabiri Jim Muir, örgütlerin Esad ailesinin memleketi olan Lazkiye'nin kuzeyindeki dağlara konuşlanmaya başlamasının "gerçek bir tehdit" oluşturduğunu ve Rusya'nın Suriye'ye müdahalesini tetikleyen sebebin de büyük ihtimalle bu olduğunu bildiriyor.
Rusya'nın ülkedeki hava saldırıları Suriye ordusu ile koordineli olarak yürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazar günü Rossiya 24 kanalına yaptığı açıklamada 'bu hamlenin daha önce çizilmiş planların uygulaması' olduğunu söyledi.

 

YORUMLAR 2
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    esadın gitmeyeceği belli oldu bence Türkiye de ona göre pozisyon almalı
    Cevapla
  • Aynen 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunu 4 yıl öncede söylüyordukta hükümetin anlaması en az bi 4 yıl daha sürer. Bu konuda adım atmaya başlamasıda bir 4 yıl daha alır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor