IŞİD'in üst düzey komutanları öldü

Irak ordusunca IŞİD lideri Bağdadi'nin konvoyuna düzenlenen hava saldırısı sonucu terör örgütünün üst düzey sekiz yöneticisi öldürüldü.

IŞİD'in üst düzey komutanları öldü
IŞİD'in üst düzey komutanları öldü
GİRİŞ 12.10.2015 16:32 GÜNCELLEME 12.10.2015 16:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran resmi haber ajansı IRNA, örgütün üst düzey yöneticileriyle toplantı yapmak üzere Suriye sınırındaki Enbar vilayetine bağlı Karabile'ye giderken konvoyu vurulan Bağdadi'nin yaralandığını öne sürdü.

Olayla ilgili bilgi sahibi olan bir kaynağa dayandırılan habere göre; saldırıda IŞİD'in üst düzey komutanı Ebu Said el Karbuli ile Gürcistan doğumlu Çeçen Ebu Ömer el Şişhani de öldü. Söz konusu kaynak, Şişhani'nin IŞİD'in yayılma politikalarından sorumlu olduğunu belirtti.

Rusya, İran, Irak ve Suriye arasında bilgi paylaşımı amacıyla kurulan Bağdat İstihbarat Merkezi de Bağdadi ve örgütün üst düzey komutanlarının yaralandığını doğrularken, Karbuli'nin öldüğü yönündeki iddiaları yalanladı. 

ABD’DEN AÇIKLAMA GELDİ 

Gizlilik kaydıyla konuşan Bağdat’taki ABD’li bir askeri yetkili de Bağdadi’nin öldüğüne ya da yaralandığına dair bir emare görmediklerini söyledi. 

IŞİD açıklamalarını yayınlayan bir Twitter hesabı ise Irak tarafından gerçekleştirilen hava operasyonunun Bağdadi’yi hedef aldığı yönündeki haberleri “dedikodu” olarak değerlendirdi. 

Hastane kaynakları ve bölgede yaşayanlar dün Reuters'a yaptıkları açıklamada, Bağdadi'nin ölenler arasında olmadığını söylemişti.

Irak güvenlik güçleri daha önce de Bağdadi'nin yaralandığına ya da öldüğüne ilişkin açıklamalarda bulunmuş, fakat bu iddialar ya doğrulanmamış ya da reddedilmişti. 

 

YORUMLAR 1
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bağdağdiye yada ABD İsrail ajanlarına kafa tutanlar öldürülmüştür. Bırakın bu aptal numaraları. Siz kendi adamlarınızı kolay kolay öldürmezsiniz. Adamlarına kafa tutanları temizlemişlerdir , yerlerine yeni ajanlar getireceklerdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi