ABD'li komutan görevden aldırttı

Irak'ta Enbar Operasyonları Komutanı Muhammedi'nin ABD'li bir komutanın talebi üzerine görevden alındığı iddia edildi

ABD'li komutan görevden aldırttı
ABD'li komutan görevden aldırttı
GİRİŞ 12.10.2015 17:45 GÜNCELLEME 12.10.2015 17:45

Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, görevden alınan Muhammedi'nin yerine Enbar Operasyonları Komutanlığı'na İsmail el-Mehlavi'nin getirildiği belirtildi.

Açıklamada, Mehlavi'nin daha önce Enbar ilinin batısında çeşitli operasyonlara katıldığı ve ordu içerisinde önemli görevlerde bulunduğu da aktarıldı.

-"ABD'li komutan görevden aldı"

Öte yandan konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Albay Muhammed el-Duleymi de Muhammedi'nin ABD'li bir komutanın talebiyle görevden alındığını öne sürdü.

Duleymi şunları kaydetti:

"Koalisyon güçleri, 3 gün önce Enbar Operasyonları Komutanlığı'ndan Ramadi yakınlarında bir bölgenin geri alınması için operasyon düzenlemesini istedi. Komutan Muhammedi ise bu isteği hava savunma sistemi olmadan ve insan kaybı yaşanabileceği için mümkün olmadığını belirterek reddetti. Bunun üzerine Muhammedi ve ABD'li bir komutan arasında sözlü tartışma yaşandı ve ardından görevden uzaklaştırıldı."

Duleymi, olaydan hemen sonra Muhammedi'nin Başbakan Haydar el-İbadi'nin ofisinden arandığını ve görevini derhal terk ederek yardımcısı İsmail el-Mehlavi'ye devretmesinin istendiğini ileri sürdü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı