ABD F-16'ları teslim ediyor

ABD, Irak'a verilen F-16'ların ikinci partisinin, yılbaşında teslim edileceğini belirtti.

ABD F-16'ları teslim ediyor
ABD F-16'ları teslim ediyor
GİRİŞ 13.10.2015 14:03 GÜNCELLEME 13.10.2015 14:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones, Irak'a daha önce terör örgütü DAEŞ ile mücadele için verilen F-16 savaş uçaklarının ikinci partisinin, yeni yılın başında teslim edileceğini duyurdu.

Jones, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında ABD'nin Irak'a yaptığı askeri ve insani yardımları ele alarak bazı açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü DAEŞ ile mücadele konusunda Irak'ın yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizen Jones, "Irak emniyet güçlerinin terörle mücadelede daha etkin olabilmeleri için yaklaşık 15 bin güvenlik gücüne gerekli askeri eğitim verildi. Daha önce DAEŞ'in kontrolünde olan toprakların üçte biri emniyet güçleri tarafından tekrar kurtarıldı" dedi.

Irak'a daha önce teslim edilen F-16 savaş uçaklarının 2'inci partisinin de 2016 yılının başında Bağdat'a teslim edileceğini belirten Jones, uçak adedinin 4 ya da 5 ile sınırlı olacağını söyledi.

Rusya, Irak, İran ve Suriye'nin terörle mücadele konusunda ortak bir koordinasyon merkezinin Bağdat'ta kurulması kararına da değinen Jones, "Bu konu tamamen Irak'ı ilgilendiren bir husustur. ABD-Irak ilişkilerini etkilemeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak Irak'taki sığınmacıların durumuna da değinen Jones, ABD'nin 2014 Haziran ayından bu yana yaklaşık 650 milyon dolar insani yardımda bulunduğunu belirterek, kısa bir süre içerisinde 70 milyon dolarlık bir yardım daha yapılacağını söyledi.

YORUMLAR 6
  • uyandır 8 yıl önce Şikayet Et
    dunyadaki en buyuk silah ureticisi oolarak ılk 100 gıren amerika firmalarını gorulmesine rahmen hala dunyadaki terörü bitirmek istiyoruz dıyorlar resmen her defasında dalga gecıyorlar
    Cevapla
  • agznzda kalsın 8 yıl önce Şikayet Et
    vampirler sizi para için kandan besleniyorsunuz inşallah kursağınızda kalır
    Cevapla
  • İlker 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlerde ak parti tek başına iktidara gelince yüzünü kimseye dönmemeli sadece maddi menfaatlerine uygun hareket etmeli
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim f35lerimiz neden verilmiyor erteleniyor neden neden neden bu işi araştıracak zeki bir gazetecimiz yok mu?
    Cevapla
  • Kürt İsmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi, bölgemizi kan gölüne çevirmek için. Rabbim oyununuzu başınıza çevirecek inşaAllah!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti