PYD, 107 Arap ve Türkmen köyünü boşalttı

Suriye'den, "PYD, ele geçirdiği bölgedeki Arap ve Türkmenleri göçe zorluyor. 107 yerleşim yerinde Arap ve Türkmenler kovuldu" iddiası geldi.

PYD, 107 Arap ve Türkmen köyünü boşalttı
PYD, 107 Arap ve Türkmen köyünü boşalttı
GİRİŞ 13.10.2015 17:08 GÜNCELLEME 13.10.2015 17:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, DAEŞ ile mücadele kapsamındaki yardımların Kürtlere değil, PYD'ye yapıldığını belirterek, "Bunlar da bu güçlerini, muhaliflere karşı kullanıyor. PYD, ele geçirdiği bölgede Arap ve Türkmenleri göçe zorluyor. Evlerini yakıp, yıkıyor. Bölgedeki 107 yerleşim yerinde Arap ve Türkmen aileler kovuldu" dedi.

Vezir, terör örgütü PYD'nin silahlı kanadı YPG hakkında Uluslararası Af Örgütünce hazırlanan "Gidecek Yerimiz Yok" başlıklı rapora ilişkin, değerlendirmede bulundu.

"Rejim PYD'ye hediye etti"

PYD'nin, iç savaşın başından bu yana Esed rejimiyle iş birliği içerisinde olduğunu savunan Vezir, örgütün elindeki birçok noktanın rejim tarafından hediye edildiğini söyledi.

Muhaliflerin, PYD, Esed ve DAEŞ'in hedefi ve kıskacında olduğunu, bunların çıkarlarının örtüştüğünü vurgulayan Vezir, şöyle devam etti:

"DAEŞ ile mücadele kapsamında yardım, maalesef Kürtlere değil, PYD'ye yapılıyor. Bunlar da bu güçlerini, muhaliflere karşı kullanıyor. PYD, ele geçirdiği bölgede Arap ve Türkmenleri göçe zorluyor. Evlerini yakıp, yıkıyor. Bölgedeki 107 yerleşim yerinde, Arap ve Türkmen aileler kovuldu. Eğer Kürtler de kendilerine muhalif ise onları da kovuyorlar. Buraları PYD'li yandaşlarıyla doldurup, Kürt bölgesi yapmaya çalışıyor. Onların da amacı bölgeyi tamamen Kürtleştirip, devlet kurmak. Uluslararası Af Örgütünün hazırladığı rapor doğru ancak kimin umurunda olur, bilmiyoruz."

"PYD asla devlet olamaz"

Esed'in PYD'yi hem muhaliflere hem de Türkiye'ye karşı kullandığını dile getiren Vezir, rejimin, PYD'nin asla devlet olamayacağını ve hep örgüt olarak kalacağını bildiğini, güçlendiği zaman da burayı geri alabileceğini düşündüğünü iddia etti.

Vezir, "PYD, muhalifleri güçsüzleştirmek için Esed tarafından maşa olarak kullanılıyor, daha doğrusu PYD kukla olarak kullanılıyor. O an hangi dış gücün ihtiyacı varsa o devlet PYD'yi kullanıyor. İlginç olanı da DAEŞ ve PYD menfaatleri varken anlaşabiliyor, menfaatleri çarpıştığında ise savaşıyor. Ne yaptıklarını bazen bizler de anlamlandıramıyoruz. Aralarındaki bu savaşın bir algı için olabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Yasar 8 yıl önce Şikayet Et
    Yapanin yanina kar kaliyor. Turkiye her zaman savunmada kaliyor.
    Cevapla
  • Yusuf Aydin 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kapiyi kapatsin bak nasil savaşiyurlar
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    daha ne bekliyorsunuz hadi buyrun pydyle savaşalım hadii
    Cevapla
  • demir ersoy 8 yıl önce Şikayet Et
    peki türkmenlerle araplar neyapıyor allah aşkına bir avuç kürde başgelemiyorlarmı neden birlik olup topraklarını savunmuyorlar?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…