Salih Müslim'in ağabeyinden bomba açıklama

PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in ağabeyi Prof. Dr. Mustafa Müslim PYD ve PKK ile ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Salih Müslim'in ağabeyinden bomba açıklama
Salih Müslim'in ağabeyinden bomba açıklama
GİRİŞ 21.10.2015 02:26 GÜNCELLEME 21.10.2015 13:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Müslim, Türkiye'nin, hiçbir etnik ve mezhep gözetmeden savaş mağduru Suriye halkına sahip çıktığını söyledi.

''BUNU TARİH KAYDEDECEK''

Terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından kaçan binlerce Suriyeli Kürt'ün de geçen yıl Kobani (Ayn el Arap) üzerinden Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Müslim, "Eğer Türkler evlerini açmamış olsaydı Kürtler soğuktan ve açlıktan ölürdü. Türk hükümeti ve halkının Kobanililere yaklaşımı çok şerefliydi, bunu tarih böyle kaydedecek" diye konuştu.

Müslim, Kobani'nin yönetiminin, kardeşinin başında olduğu PYD'nin kontrolünde olduğunu anımsatarak, PYD'nin, özellikle son dönemde uluslararası basını iyi kullandığını ifade etti. 

''SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ ASIL YAPI PKK'DIR''

Suriye'nin kuzeyinde 15 siyasi parti olmasına rağmen PYD'nin uluslararası arenada Kürtleri temsil ettiğine dikkati çeken Müslim, Suriye'de bir Kürt devleti kurulması yönündeki görüşlerini ise şöyle açıkladı:

"Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devletinin inşası şimdilik uzak görülüyor. Şu anda Kürt devleti kurulması için bir yapı yok. Sadece kantonlar yerel yönetimlerle idare ediyorlar. Suriye'nin kuzeyindeki asıl yapı terör örgütü PKK'dır. PYD ve YPG, PKK'nın yan dallarıdır. PYD'yi PKK kurdu ve YPG de PYD'nin silahlı koludur."

Müslim, PYD'nin, Suriye'deki Kürtlerin yüzde 10'luk bir bölümünü temsil ettiğinin altını çizdi.Suriye'deki Kürt bölgelerinde demokrasinin sadece isminin kullanıldığını anlatan Müslim, "PYD'nin güçlü olmasının sebebi ellerinde silahlarının olmasıdır. Kendilerine muhalif olanları tutukluyor ve karşılarına farklı bir görüşle çıkılmasını da istemiyorlar" şeklinde konuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    binlerce alim yetiştiren Şark'ta artık alim yetişmez oldu. Gençleri markist, kominist düşünceler ile zehirleniyor. İman hizmetleri devlet politikası haline gelmeli yoksa halimiz harap...
    Cevapla
  • BAY DOĞRU 8 yıl önce Şikayet Et
    orta anadoluda bir laf vardır al birini ver ötekine
    Cevapla
  • dagli zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk pyd kurtlerin dusmanidir nedir bu kurtlerin cektikleri yilardan beri feodal yapidan cekiyorlardi simdi ise terorden anlasilan rahat olmayacak dunya zalim dolu eline silahi alan mahsumu eziyor zalimin silahi varsa mazlumun Allahi vardir gorendir izliyendir ve goruyor
    Cevapla
  • huu 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk da türkiyede kürtlerin %10 nu temsil ediyor demek ki her iki cenahta da ateist hain zümre söz konusu...
    Cevapla
  • Urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    kürtler bunu anlasa mesele zaten biter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı