Rusya, Suriye'de yedi hastane vurdu

Hava akınlarına başlamasından bu yana Rusya muhaliflerin elinde bulunan yedi hastane ve tıp merkezini vurdu

Rusya, Suriye'de yedi hastane vurdu
Rusya, Suriye'de yedi hastane vurdu
GİRİŞ 24.10.2015 15:01 GÜNCELLEME 24.10.2015 15:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Suriye 'deki iç savaşa, hava saldırılarıyla müdahale ettiği günden bu yana, en az yedi hastane veya tıp merkezine karşı saldırı gerçekleştirdiği açıklandı.

New York Times'ta yer alan habere göre, Rusya'nın Suriye'de muhaliflerin elindeki bu hastanelere karşı yaptığı hava saldırılarında, birçok sivil ve sağlık görevlisi hayatını kaybetti. Suriye'de bulunan Amerikan Tıp Derneği'nden yapılan açıklamada Hama, Lazkiye ve Halep'te meydana gelen Rus hava saldırılarında, tıp merkezlerinin vurulduğu, bunun onaylanmasının mümkün olmadığı duyuruldu.

New York'ta bulunan İnsan Hakları Aktivist Hekimler Birliği yöneticilerinden Widney Brown, Rusya'nın kasıtlı olarak sağlık tesislerini hedef aldığını söyleyerek "Rusya'nın daha sorumlu yaklaşacağını umuyordum" diye konuştu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Afganistan'da geçtiğimiz ay Sınır Tanımayan Doktorlara (MSF) ait bir hastaneyi vurması günlerce dünya gündemini meşgul etmişti. Savaş kuralları etiğine aykırı olan hastane ve tıp merkezlerinin vurulması her iki ülkenin de bu konuda sicillerinin bozuk olduğu gerçeğini gözler önüne serdi.

SAVAŞIN BİLE KURALI VAR 

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin görev alanına giren, Lahey yönetmeliklerinde ve Cenevre Sözleşmeleri'nin I. Protokol'ünde; Kızılhaç ve Kızılay amblemlerini taşıyan binalara, malzemelere, tıp birimlerine, ulaşım araçlarına ve kişilere karşı saldırılar; ve askeri hedef olmayan din, eğitim, sanat, bilim ya da hayır amaçlarıyla kullanılan binalara, tarihi anıtlara ve hastanelere saldırılar savaş suçu sayılamakta.

Savaş suçu, askerî veya sivil, kişi veya kişilerin, savaş kanunları ihlâli için uluslararası ceza hukuku çerçevesinde cezalandırılabileceği suçlar kapsamına giriyor.

YORUMLAR 1
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Rusyamı ÖSO ya destek verecek. YALAN.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor