ABD'den flaş YPG açıklaması

Türkiye'nin, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'ye ABD'nin silah ve mühimmat vermemesi yönündeki girişimleri sonuç verdi.

GİRİŞ 05.11.2015 03:44 GÜNCELLEME 05.11.2015 11:12
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

ABD, artık YPG'ye silah ve mühimmat vermeyeceklerini açıkladı.

ABD'nin DAEŞ'e karşı Irak ve Suriye'de yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun sözcüsü Albay Steve Warren, sinevizyon aracılığıyla Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında katıldı.  Toplantıda bir gazetecinin, ''Üst düzey bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, ABD'nin YPG'ye artık silah ve mühimmat vermeyeceğini söyledi. Bu durum böyle ise Türkiye ile ilgili başka bir durum ortaya çıkıyor. Buna ne dersiniz?'' şeklindeki sorusuna  Warren, ABD'nin bundan böyle YPG'ye silah ve mühimmat sağlamayacağını belirterek , ''Artık YPG'ye silah ya da mühimmat sağlamıyoruz. Daha önce havadan balyalar halinde sağladığımız silahlar, Suriye Arap koalisyonu içindi. Bundan sonra gelecekte yapılacak silah ve mühimmatlar Arapların başını çektiği Suriyeli muhaliflere gidecek. Şu andaki politikamız bu'' diye konuştu. 

''ELBETTEKİ TÜRKLERİN KAYGILARI VAR''
 
Warren, başka bir soru üzerine bu konuda Türkiye'nin daha önce dile getirdiği kaygılarını anladıklarını belirterek, ''Diplomatik görüşmelerin ayrıntılarına girmeyeceğim. Türkler NATO üyesi ve DAEŞ ile mücadelede yakın müttefikimiz. Kendileri ile görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Kendileri ile yakın temas halindeyiz'' diye konuştu. Ne tür kararlar aldıklarını dile getirmeyeceğini belirten Warren, ''Elbetteki Türklerin kaygıları var ve biz de bunları göz önüne alıyoruz. Onlar müttefiklerimiz, DAEŞ'i yenme konusundaki ortak amaca erişmek için birlikte çalışmayı sürdüreceğiz'' dedi.
 
Türkiye'nin DAEŞ ile mücadelede çok büyük işler yaptığını belirten Warren, bunun başında Türkiye'nin DAEŞ'e karşı mücadele eden Suriyeli muhalif güçlere yakın hava desteği sağlamasının geldiğini belirtti. Warren, ''Suriyeli muhaliflerin bazılarını eğit-donat programı kapsamında Suriye'den çıkardık, Türkiye'de eğittik, geri yolladık. Bunu özellikle dile getiriyorum çünkü, bu yöntemin başarısız ilişkin çok eleştiriler var. Evet, bu programı sürdürmemeye karar verdik. Ama bu programın sonuçları ortada'' diye konuştu.

YORUMLAR 47
  • düşüner 8 yıl önce Şikayet Et
    artık YPGnin Amerikan silahına ihtiyacı yok. onlar Artık Rusya ile işbirliği içerisindeler. silahları Rusyadan alıyorlar.
    Cevapla
  • Bilge 8 yıl önce Şikayet Et
    Bakın işte dik durunca, resti çekince nasıl da yola geliyorlar. Amerika bir PYD için Türkiyeyle arasını bozamaz. Yeter ki biz ne istediğimizi ve ne istemediğimizi net bir şekilde ortaya koyalım.
    Cevapla
  • kafalara gel 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım nası gaza geliyorlar hemen. senin ne yaptırımın varki abdyi yola getiricen. Allahın saftoriği.
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçim sonucundan sonra 4 yıl daha iyi geçinecek politika yapıypr ABD , çaktırmadan silah vermeye devam eder.
    Cevapla
  • gresunlu 8 yıl önce Şikayet Et
    bir kasimdan sonra akp nin basarili olmasindan sonra degistiler yedi hazirandan sonra azmislardi
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    güvenmeyin ve gözünüzü kulaginizi aciktutun onlar bisekilde baska yollarla iceriye muhimat sokarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı