Mısır havalimanlarında skandal

Sina'da düşen Rus uçağının bombayla düşürüldüğü neredeyse kesinleşirken, Mısır havalimanlarındaki güvenlik açığı ortaya çıktı.

Mısır havalimanlarında skandal
Mısır havalimanlarında skandal
GİRİŞ 10.11.2015 10:00 GÜNCELLEME 10.11.2015 14:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mısır’da Şarm el Şeyh - St. Petersburg seferini yaparken 224 yolcu ve mürettebatla Sina Yarımadası'na çakılan Rus yolcu uçağının bomba nedeniyle düştüğü neredeyse kesinleşti. Bombanın Şarm el Şeyh Havaalanı'ndaki bagaj yüklemesi sırasında konulmuş olma ihtimali, gözleri Mısır havaalanlarındaki yetersiz güvenlik uygulamalarına çevirdi.

Başta BBC ve Independent olmak üzere birçok İngiliz basın-yayın organı, Mısır havaalanlarındaki açıklarla ilgili çok sayıda örnek yayımladı. El Arabiya televizyonu ise, olayı daha da somutlaştırarak, Kahire ve Şarm el Şeyh havaalanlarını kullanan yolcuların tanıklığıyla, yaşanan suiistimalleri geniş bir dosya haline getirdi.

30 DOLARA GÜVENLİĞİ GEÇİYORLAR

El Arabiya'ya konuşan yolcular, Mısır havaalanlarında ortalama 30 dolar rüşvet veren herkesin, herhangi bir arama ya da kontrole tabi olmaksızın kolaylıkla geçiş yapabildiğini kaydetti. Bagajların büyüklüğüne göre, rüşvet oranlarının da 10 ila 50 dolar arasında değiştiği belirtildi. Habere göre, görevlilerin çok az maaşlarla çalışması, onları rüşvete iten ana etken. Bu durumsa, ciddi bir güvenlik zafiyeti meydana getiriyor.

THY, YOLCULARI AMMAN ÜZERİNDEN GETİRDİ

Güvenlik gerekçesiyle Şarm el Şeyh'e uçuşları 16 Kasım'a kadar durduran Türk Havayolları (THY), şehirde kalan 135 yolcuyu Ürdün'ün başkenti Amman üzerinden Türkiye'ye getirdi. THY, İstanbul-Şarm el Şeyh uçuşlarının, bölgedeki güvenlik sorunları nedeniyle durdurulduğunu duyurmuş, yolcuların, uçuşlarından önce mutlaka bilgi almalarını tavsiye etmişti. Daha önce İngiliz, Alman ve Fransız yolcu uçakları da Sina Yarımadası üzerindeki bütün uçuşlarına son verdiklerini açıklamıştı.
Rus yolcu uçağının düşmesinin ardından, Şarm el Şeyh'teki Rus turistlerden 23 bini dün itibariyle ülkelerine döndü. Önümüzdeki günlerde binlerce turistin daha Mısır'dan ayrılması bekleniyor.

YORUMLAR 4
  • şekabir 8 yıl önce Şikayet Et
    sisi insanları yedi pisi pisi sonları inşallah hayır olur mısır halkının
    Cevapla
  • Cengiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber pilot arıza vardiye geri dönmek istemişti.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 8 yıl önce Şikayet Et
    Misirin neresinde guvenlik acigi yok ki?Sisi %52 ile halkin sectigi mursiyi darbe ile ihtilal edip yerine hile ile oturdu,bu duruma demokratik dunya da sahit oldu ve goz yumdu,tabii ki guvenlik acigi da olur,butce acigi da..
    Cevapla
  • Abdullah ÖZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Sisi Firavunu kölelerinden hava meydanı güvenlik görevlisi yapmış..Karın tokluğuna çalışan köleler,Firavun Elitleri lüks yaşarken...yani...Bunlar neler yapmaz ki...Mısır,son derece sakat yer...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü