Kürtlerden PYD'ye soğuk duş

Suriye’de Haseki iline bağlı Malikiye ilçesinde toplanan yüzlerce kişi PKK’nın Suriye kolu PYD’yi protesto etti.

Kürtlerden PYD'ye soğuk duş
Kürtlerden PYD'ye soğuk duş
GİRİŞ 10.11.2015 22:26 GÜNCELLEME 10.11.2015 22:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Muhalif Suriye Ulusal Koalisyonu, Suriye’de Haseki iline bağlı 26 bin nüfuslu Malikiye ilçesinde toplanan yüzlerce kişi PKK’nın Suriye kolu PYD’yi protesto ettiğini duyurdu. Örgütün, kendilerine muhalif olanları kaçırdığını, kadın ve erkeklere zorla silah altına aldığını ve kontrolü altındaki bölgelerde eğitim müfredarına ideolojilerini zorla dayattığını söylüyorlar.

PYD gösteriler boyunca kentin giriş ve çıkışındaki kontrol noktalarını kaldırdı. Ayrıca örgüt komşu köylerden Malikiye’ye getirdiği kişilerle karşıt gösteri düzenledi. Kentle iletişimi de kesen örgüt gazetecilerin şehre girişine izin vermiyor.

Suriye Ulusal Koalisyonu Siyasi Komite üyesi olan ve kendisi de Kürt olan Fuad Alliko, PYD’nin barışçıl gösterileri bastırmasını kınadı ve barışçıl göstericilere muamelede Esad rejiminin yolunu takip ettiğini söyledi.

Alliko, PYD'nin uygulamalarından en çok Kürtlerin etkilendiğine ve bu yüzden meşru ve adil taleplerini dile getirmek için ayağa kalktıklarına dikkat çekti. Suriyeli Kürtleri meşru haklarından yoksun bırakmanın uluslararası insani hukuk ve insan hakları bildirgelerini ihlâl ettiğine vurgu yaptı.

Alliko, bu gösterilerin PYD’nin bölgedeki Kürtleri temsil etme ve haklarını savunma konusundaki iddialarını boşa çıkardığını söyledi ve PYD’nin Kürtlerin talepleri veya amaçlarıyla ilgisi olmayan planlara sahip olduğunu ekledi. Alliko, PYD’nin Esad rejimi tarafından Kürt meselesine zarar vermek için kullanılan bir aygıt olduğunu vurguladı.
Kürt Ulusal Konseyi’nin parçası olan Kürt Gençlik Hareketi, PYD Asayiş güçlerini hareketin iki lideri, Kawa İsmail ve Mahmud Layani’yi kaçırmakla suçladı. Hareket, PYD’ye “bölgedeki durumun patlamasını” önlemek için baskıcı uygulamalarını sonlandırma çağrısı yaptı.

Protesto gösterileri ile ilgili sosyal medyaya yüklenen görüntülerde PYD'li militanların kalabalığı dağıttığı görülüyor.
 

YORUMLAR 4
  • görüldü 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların halk ve hak düşmanı oldukları ırkdaşları tarafından da nihayet görüldü
    Cevapla
  • zaza türküm 8 yıl önce Şikayet Et
    pyd(=pkk) ermenilerin ve israilin suriye koludur.
    Cevapla
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    Görün zalimleri. Bunlar anca savaş getirir.
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    pyd eşittir pkk.yeni kandil kobani.bunu herkes biliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi