Türkmen kentinde bilanço ağırlaştı

Irak'ın Selahattin iline bağlı ağırlıklı olarak Türkmenlerin yaşadığı Tuzhurmatu ilçesinde çıkan çatışmalarda bilanço ağırlaştı.

Türkmen kentinde bilanço ağırlaştı
Türkmen kentinde bilanço ağırlaştı
GİRİŞ 13.11.2015 14:30 GÜNCELLEME 13.11.2015 14:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

IŞİD güçlerinin geçen yıl Haziran'dan itibaren Irak'ta bazı bölgeleri kontrol altına almasıyla birlikte ilçede güvenliği sağlamak amacıyla Peşmerge ve gönüllü Türkmen askerleri görev yapıyordu.

Haşd Şaabi olarak adlandırılan gönüllü askerler ile Kürt Peşmerge güçleri arasında daha önce de yaşanan gerginlikler dün çatışmaya dönüştü. İlçenin güney batısındaki Bastamlı köyünde görev yapan gönüllü Türkmen askerlerin ilçeye dönüşü sırasında Peşmerge kontrol noktasında çıkan çatışma tüm kente yayıldı.

Türkmen ve Kürt güçler arasında, parti binalarının da hedef alındığı çatışmalarda ölenler en az 17 kişiye yükseldi. Hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların da 60 kişiye ulaştığı belirtildi.

Çatışmalar nedeniyle devlet dairelerinin kapatıldığı, çarşı-pazar yerlerinin kaldırıldığı ve dükkanların kepenklerini indirdiği Tuzhurmatu hayalet kente dönüştü.

YORUMLAR 4
  • İnsan ve Müslüman 8 yıl önce Şikayet Et
    ırkçılık yapmaya gerek yok. Bunlar İranın kiralık adamları.
    Cevapla
  • hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeden neden destek yok.
    Cevapla
  • diriliş 8 yıl önce Şikayet Et
    suriyede ırakta türkmenler ölüyor sesimiz çıkmıyor azerbayncadna azeri türkler ölüyor sesimiz çıkmıyor doğu türkistanda uygur türkleri ölüyor sesimiz çıkmıyor kırımda tatarlar ölüyor sesimiz çıkmıyor sesimiz ne zaman çıkaca yeter artık biri bu zulme dur desin
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    başbakan iki laf et be
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar