Peşmerge ve Türkmen milisler arasında gerilim

Tuzhurmatu'da Peşmerge ile Şii Türkmen milisleri arasındaki gerginlik git gide büyüyor.

Peşmerge ve Türkmen milisler arasında gerilim
Peşmerge ve Türkmen milisler arasında gerilim
GİRİŞ 13.11.2015 15:09 GÜNCELLEME 13.11.2015 15:09
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Irak'ın Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge güçleriyle Şii Haşdi Şabi güçlerine bağlı Türkmen milisler arasındaki gerginlik, tarafların karşılıklı ev ve işyerlerini kundaklamasına yol açtı.

Bölgedeki AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Tuzhurmatu ilçe  merkezinde, Kürtler ile Şii Türkmenler arasındaki gerginlik karşılıklı kundaklama  eylemlerine yol açtı. Olayların büyüdüğü ilçede çok sayıda ev ve işyeri zarar  gördü. 
 
Tuzhurmatu'daki gerginliğin sona ermesi için Bağdat ve Erbil  yönetimleri devreye girdi. Çatışmaların durması için Türkmen ve Kürt  temsilcilerin bir araya gelmesi bekleniyor. 
 
Peşmerge ile Şii Haşdi Şabi'ye bağlı Türkmen milisler arasında çıkan  çatışmalarda 17 kişi hayatını kaybetmişti. 
 
AA muhabirine konuşan Tuzhurmatu Kaymakamı Şellal Abdul, ilçedeki  gerginliğin devam ettiğini ifade ederek, dün yaşanan çatışmalarda Peşmerge ve  Türkmenlerden 40 kişinin de kaçırıldığını açıklamıştı. 
 
Tuzhurmatu'da dün Peşmerge ile Türkmen güçleri arasında yaşanan  anlaşmazlık nedeniyle çatışmalar yaşanmıştı. Gün içerisinde meydana gelen  çatışmalar ilerleyen saatlerde sokak çatışmasına dönüşmüştü. Bölgedeki güvenlik  endişesi ve gerginlik devam ediyor. 
 
Salahaddin vilayetinin kuzeydoğusundaki Tuzhurmatu ilçesinin güvenliği  koordineli olarak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmerge ile Şii  Türkmen milislerden oluşan Haşdi Şabi güçleri tarafından sağlanıyor. 
 
Şii Türkmen halkıyla Kürtlerin yaşadığı Tuzhurmatu ilçesinde uzun  zamandır Haşdi Şabi güçleriyle Peşmerge arasında gerginlik yaşanıyordu. Bölgede  güvenliği sağlayan Haşdi Şabi milislerine ait araç konvoyunun, Peşmerge'ye ait  kontrol noktasından dün geçişi sırasında "yanlış anlama" sonucu taraflar arasında  çatışma çıkmış, olayda 3 Şii milis hayatını kaybetmişti. 

YORUMLAR 36
  • Sünni Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Türk ister Şii olsun ister sünni olsun Türktür. Mezhepçilik yapmayın.
    Cevapla
  • tepkili123 8 yıl önce Şikayet Et
    siiden fayda gelmez.
    Cevapla
  • asdc 8 yıl önce Şikayet Et
    çatışabilirler 2side boş
    Cevapla
  • memocnc 8 yıl önce Şikayet Et
    fitnenin her türlüsüne lanet olsun
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yorum yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'