Peşmerge devasa hendek kazıyor

Peşmerge, Sincar ilçesini ele geçirdikten sonra güvenliğini koruyabilmek için 80 kilometre uzunluğundaki cephede hendek kazmaya başladı

Peşmerge devasa hendek kazıyor
Peşmerge devasa hendek kazıyor
GİRİŞ 20.11.2015 10:58 GÜNCELLEME 20.11.2015 10:58

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) silahlı gücü Peşmerge, Musul'a bağlı Sincar ilçesini ele geçirdikten sonra güvenliğini koruyabilmek için 80 kilometre uzunluğundaki cephede hendek kazmaya başladı.

Terör örgütü DAEŞ'in elindeki Sincar'ı 15 ay sonra kurtarmayı başaran Peşmergeler, 80 kilometre uzunluğundaki sınırı koruyabilmek için tüm hat boyunca hendek kazıyor. Peşmergenin kazdığı hendekler ve kurdukları mevziler Sincar'ın 10 kilometre ilerisinde.

Sincar'daki Peşmerge Komutanı General Behcet Teymiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin kendileri için belirlediği sınırın Sincar'ın 10 kilometre ilerisi olduğunu ancak emir verilmesi durumunda, çevredeki diğer köyler ile güneydeki Baac ilçesi ile doğudaki Telafer ilçelerini de DAEŞ'ten temizleyebileceklerini ifade etti.

Temyiz, hendekleri yalnızca güvenlik amacıyla kazdıklarını ve DAEŞ'ten demizledikleri tüm bölgelerde mevzi kurmak için bu yöntemi uyguladıklarını dile getirdi.

Peşmergenin, güneyden Salahaddin-Enbar, doğudan da Musul-Telafer'deki DAEŞ militanlarıyla aralarındaki mesafe 500 metreyi geçmiyor. DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerde ise hareketlilik göze çarpmazken, 1 kilometre uzaklıktaki ana yoldan araçların çok seyrek geçtiği görüldü.

DAEŞ geçişleri tünellerle sağlıyor

Terör örgütü DAEŞ militanları, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının saldırılarından korunabilmek için geçişleri kazdıkları tünellerle sağladıkları öğrenildi. Örgütün Sincar Valisi'nin de askeri karargahta açtığı tünelde saklandığı ve ilçenin kurtarılmasından sonra Peşmergenin fark etmesi üzerine çıkan çatışmada öldürüldüğü kaydedildi.

Savaş uçakları bölgeyi 24 saat boyunca gözetliyor ve hareketlilik olduğunda hedefi bombalıyor. Sincar operasyonunda öldürülen militanlarını almaya gelen DAEŞ üyeleri, uçakların hedefi olmaya devam ediyor.

IKBY silahlı gücü Peşmerge, 3 Ağustos 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in elinde olan ve yoğunlukla Yezidi Kürtlerin yaşadığı Sincar ilçesini koalisyon güçlerine bağlı uçakların hava desteğiyle 13 Kasım'da geri almış ve bölgeyi örgütten temizlemişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum