İsrail askerleri iki Filistinli'yi öldürdü

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu"nu öne sürerek vurduğu Filistinli genç kız hayatını kaybetti.

İsrail askerleri iki Filistinli'yi öldürdü
İsrail askerleri iki Filistinli'yi öldürdü
GİRİŞ 22.11.2015 18:04 GÜNCELLEME 22.11.2015 18:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Nablus'un güneyindeki Huvara kontrol noktasında İsrail askerleri tarafından vurulan 16 yaşındaki Eşrakat Katnani isimli Filistinli genç kız hayatını kaybetti" denildi.

Görgü tanıkları, Filistinli genç kıza önce İsrailli bir sürücünün aracıyla çarptığını, daha sonra da askerler tarafından genç kızın vurulduğunu anlattı. İsrail askerlerinin gerekçesi, 16 yaşındaki kişinin kendilerine "bıçaklı saldırı girişiminde bulunması"ydı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan bir diğer yazılı açıklamada da, "Batı Şeria'nın Eriha kentine giden yol üzerindeki El-Hannu'l Ahmar bölgesinde İsrail askerleri tarafından vurulan Filistinli Muhammed Mahmud Hasib hayatını kaybetti" denildi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri ise yaptığı yazılı açıklamada, "Filistinli bir gencin iki İsrailliyi ezmeye çalıştığını, bu eylemi gerçekleştiremeyince aracından inerek İsraillileri bıçaklama girişiminde bulunduğunu" ileri sürdü.  Samri, söz konusu Filistinlinin bir Yahudi yerleşimcinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Askerler, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde 19 Filistinli'yi de gözaltına aldı. İsrail radyosunun haberine göre, Batı Şeria'da "şiddet olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 4'ü Hamas mensubu 19 Filistinli gözaltına alındı.  

38 Filistinli gözaltına alındı

İsrail polisi, Yafa kentinde de yine "şiddet olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 38 Filistinli'yi gözaltına aldı.

İsrail radyosunun haberine göre İsrail polisi, "geçen ay kentte yapılan gösterileri düzenledikleri veya çeşitli suç olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 38 Filistinli'yi gözaltına aldı.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri de yaptığı yazılı açıklamada, gizli bir operasyon sonucu bu sabah birçok kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, Batı Şeria ve Doğu Kudüs ile Gazze'nin çeşitli bölgelerinde neredeyse her gün, "saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen Filistinliler, İsrail askerlerinin açtığı ateşte hayatını kaybediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ekim ayı başından bu yana 19'u çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 93 Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde 16 İsrail vatandaşı da hayatını kaybetti.

YORUMLAR 1
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    israil kaşınıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor